2021-2022

MTAG Halloween 2021

Halloween napja idén különlegesebb volt a Duna utca diákjai számára, mint bármelyik évben ezelőtt. A gimnázium osztályai kidíszítve, a tanulók és tanárok egyaránt beöltözve szálltak be a harmadik emeleti versengésbe. A zsűri tagjai árgus szemekkel fürkészték a termekben elrejtett legapróbb részleteket is, néhol egy apró vércseppet a függönyön, vagy egy fejjel lefelé fordított órát a falon. Az eredmények pedig megszülettek…

A diákönkormányzat tagjai szerették volna egy kicsit feldobni az őszi szünet előtti pár napot, és úgy döntöttek, hogy Halloween alkalmából három versenykategóriát hirdetnek meg a gimnáziumban: a legkreatívabban feldíszített osztályterem, a legötletesebb jelmez(ek) és a legbeöltözöttebb osztály. 

Kedd délutánra befejeződött a termek dekorációja, és amíg a mélyen tisztelt zsűri, azaz Morvay Katalin igazgatónő, Morvay Eleonóra tanárnő, Holocsy Nikolett konyhafőnöknő, Molnár Éva takarítónő és a DÖK képviseletében Nagy Anikó pontoztak, a horrorfilmek szerelmesei egy filmvetítésen vehettek részt a nyelvi teremben. 

Szerda reggel a harmadik emelet már tetőtől talpig jelmezben volt, mindenki a nagyszünetben megtartott versenyre és értékelésre készülődött. 

Az első kategória, azaz a legkreatívabban feldíszített osztályterem győztese holtversenyben az I.A és a II.A lett, mögöttük pedig alig maradtak el az I.B-sek. A legbeöltözöttebbnek a IV.A osztály bizonyult, akiket a második helyen a II.A, a dobogó harmadik fokán pedig a III.B és IV.B követett. Végül pedig a legjobb jelmez kategória nyertesei Lévárdy Anna és Lévárdy Ákos a IV.B-ből mint Villám McQueen és Matuka, Merva Laura és Kiss Bálint Béla a II.A-ból, A halott menyasszony által inspirált házaspárként, valamint Ciordas Eszter az I.A-ból lettek.

Jó volt Duna utcásnak lenni az őszi szünet előtt (is)! Mindenkinek jó pihenést, békés ünnepi elcsendesedést kívánunk! 

Kiss Bálint Béla, DÖK

A rovat cikkei

Back to top button