2021-2022

Elmegyünk, elmegyünk, hosszú útra megyünk…

…hosszú út porából már mi is köpönyeget veszünk.

Emlékszem, amikor kis elsősként először tereltek ki minket a tanárok a folyosóra, hogy megnézzük a kilencedikesek ballagását. Olyan nagynak, komolynak és felnőttnek néztek ki akkor… Minden évben azóta azon agyaltunk az osztálytársaimmal, vajon mi is olyan felelősségteljesek és érettek leszünk-e majd abban a távoli, messzinek tűnő korban, ami azért lassan, de biztosan közeledett felénk is… És bár a múlt évben – amikor nyolcadikosokként mi voltunk felelősek az egy évvel idősebbek ballagásának a megszervezéséért – már lassan kezdtünk rátapintani a válaszra, most, kilencedikesként kijelenthetem, hogy nem gondolom érettnek és komolynak magunkat. Annál inkább hihetetlen, milyen gyorsan elrepült az idő, és igaz, hogy felnőttnek mégse nevezhetjük még magunkat, rengeteget fejlődtünk a kilenc esztendő alatt.

A sokéves tanulásnak, fáradozásnak és munkának a kicsúcsosodása volt a június 29-én megrendezett ballagásunk. Reggel kilenckor kellett a tornateremben gyülekeznünk, hogy utána együtt tekintsük meg a McDonald’s témájában felidíszített osztályunkat, ahol részt vettünk az utolsó osztályfőnöki órán. Majd  osztályfőnökünk vezetésével, a Gaudeamust és Ballag már a vén diákot énekelve, a szülők, tanárok és barátok tekintetét magukon érezve vonultunk ki az udvarra, ahol a csakis nekünk szóló beszédeket hallgattuk meg. Régen, kívülállóként, mindig unalmasnak találtam ezt a ceremóniát, viszont most már megértettem, miért is emlegeti örömmel megannyi kilencedikes: mert a hangulat ünnepélyes, vidám, nosztalgikus és főleg személyes volt. Később az udvaron állva még lefényképezkedhettünk rokonainkkal és barátainkkal, majd felbaktattunk az osztályunkba, hogy ott folytassuk a fotózkodást és a búcsúzkodást. Ez a nap nem volt hosszú, viszont annál inkább megható és ünnepélyes, és szerintem egy jó ideig az emlékezetünkben marad.

Szeretném még egyszer az egész osztály nevében megköszönni az osztályfőnökünknek, Urbán Péternek az odaadó, 5 éves törődését, a tanáraink és az igazgatóság munkáját, a nyolcadikosoknak a ballagás megszervezését meg az osztály díszítését! Köszönjük szépen!

Biháryová Bianka, 9. A

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button