2021-2022

Félmaratonnal felérő osztálykirándulás

Az első évfolyam osztálykirándulása június 24-től 26-ig a Szlovák Paradicsomban egy szóval kifejezve félmaraton volt. 🙂 

Mint minden jól megszervezett kirándulás, ez is egy kellemes vonatozással kezdődött (bár hozzá kell tenni, hogy a szerelvényben kifejezetten hideg volt a túlpörgetett klimatizáció miatt). Miután megérkeztünk Poprádra, a csapat kettészakadt, egyik fele városnézésre, másik fele aquaparkba ment. Mindkét program sikert aratott. Következett egy újabb, rövidebb vonatozás, majd a Vydrník nevű község és a Turistický Raj nevű szállás közti rövidke hat kilométeres séta s végül egy ízletes vacsora zárta a nap fontosabb eseményeit.

A második nap volt az, amikor igazán tartalmas és egyben a résztvevők kitartásának és tűrőképességének határait feszegető program várt ránk, ugyanis túrázni mentünk, bár mi ezt egymás között inkább hegymászásként emlegettük. A napot egy nagyszerű reggelivel kezdtük (az ellátásra egyetlen szó panaszunk sem lehet), majd egy zacskó élelemmel a táskánkban útnak indultunk. Az útvonalat úgy tudnám jellemezni, hogy a természet megrágta, majd kiköpte a csapatunkat. A több mint ötórás túra utáni fáradtságunkon szerencsére segített egy helyi étterem és egy felfrissítő korsó Kofola. Miután visszaérkeztünk a szálláshelyünkre, egy rövid vacsorát követően bár döcögősen, de sikeresen meggyújtottuk a tábortüzet. Sütöttünk virslit, valamint ipari mennyiségű mályvacukrot. Az esőt csak hajszálnyira elkerülve a tűz eloltása zárta a második napot.
A harmadik nappal fejeződött be a kirándulásunk. Természetesen aznap is először megreggeliztünk, majd elpakoltunk, s indult a séta vissza Vydrník községbe, hogy elérjük a vonatunkat. Az ez után történtek valójában lényegtelenek, bár a Pozsonyba tartó vonaton, miközben rendezgettük fejünkben a mögöttünk hagyott fantasztikus napok eseményeit, visszasírtuk az előző szerelvényt, amelyen túl erősen ment a hűtés.

Összegezve nagyszerű kirándulás vvan mögöttünk, remek lezárása az első évünknek, osztály- és évfolyamtársaimmal egyetértettünk abban, hogy bár elfáradtunk, de végigcsinálnánk újra, ha lehetőség lenne rá.

Ötvös Sebastian, I.B

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button