2016-2017

Minden percét élveztük!

Kedves Mindenki! Szeretném felhívni a figyelmet a gimnáziumunkban egy éve működő DunArts színjátszócsoportra. Kisebb bocsánatkéréssel tartozom, ugyanis tavaly szeptemberben – bizonytalanságunk miatt – titokban kezdődtek a próbafolyamatok. Ma viszont nagyon boldogan jelenthetem ki, hogy remek társasággal, kiváló emberekkel dolgozunk.

A csoporton belül én „kiváltságos“ helyzetben voltam, ugyanis Matusek Attilát és Zsidek Palit ismertem. Harmadik éve töltünk együtt tíz napot a nyárból egy táborban, miközben színházzal foglalkozunk. Az idén a csoportból 5-en velem tartottak a táborba, ahol, azt hiszem, új barátságokra és még erősebb inspirációra találtunk. Tudni kell a két rendezőről, hogy igazából a barátaink lettek. A próbateremben tiszteletet vívtak ki minden erőfeszítés nélkül, a próbatermen kívül pedig a legjobb haverok a világon. Valamit tudnak… Lassan, de biztosan mindenki beleszeretett a színházba, ami a két fiú érdeme, és természetesen a Karvai Színjátszótáboré. A tavalyi előadásunk, amely óriási sikert aratott a Jókai Napok nézőközönsége körében, a Társas-játék című darab volt. Rendezőink, amikor dolgozni kezdtek velünk, nem ismerték a társaságot, ezért olyan játékokat, feladatokat adtak nekünk, amelyeknek köszönhetően tulajdonképpen mindenkire ráírtak egy karaktert, amellyel nagyon gyorsan azonosulni tudtunk. Mindannyiunk nevében kijelenthetem: a közös játék minden percét élveztük! Egy hónap alatt világos lett számunkra, hogy ez egy szuper csapat, és imádunk együtt dolgozni. Valaki órákat várt a próbáig, valaki betegen bejött, valaki kihúzta magát a többi feladata alól, valaki késett koleszról…, de minden „áldozat“ számunkra természetes volt. Nem beszélve Atiékról, akik hetfő délután vonatra ültek, és Pozsonyig utaztak, mindezt a saját pénztárcájukból. Elfogultnak tűnök, de hadd jegyezzem meg: számunkra ez a legjobb dolog a giminkben!

Szeretném ezúton is felhívni minden gimnazista diák figyelmét: akinek van tapasztalata a színjátszással, esetleg csak kipróbálná magát, azt várjunk szeptember 26-án a relaxteremben!

A csoport nevében: Katona Eszti

A rovat cikkei

Back to top button