2016-2017

Rozsnyón kirándultunk

Az idei kirándulásra a 9.-esekkel együtt mentünk. Osztálytársunk szülővárosát, Rozsnyót és környékét vettük célba.

Már a hosszú vonatút is élménydús volt. Szállásunk nagyon szép környezetben, egy várhosszúréti panzióban volt. Az első délután nekivágtunk a Buzgó-barlang felfedezésének. Igazi bányászfelszerelésben csúsztuk-másztuk végig a szűk járatokat síkos létrákon és drótkötélen egyensúlyozva. De megérte a fáradságot, hiszen a barlang belsejében megcsodálhattuk Közép-Európa legnagyobb cseppkövét!
A következő napon felmásztunk a közeli domb kilátójáig. A túra elején nem hittük volna, hogy képesek leszünk olyan magasra felmenni, a látvány viszont kárpótolt minket. Délután megtanultuk az íjászat csínját-bínját, amit nagyon élveztünk. Végül versenyt is rendeztünk, ahol összemértük ügyességünket. Esténként fociztunk és röpiztünk sötétedésig, azután pedig sütögettünk, gitároztunk és énekeltünk a tábortűznél, sőt még azt is megtanultuk, hogyan kell szalonnát „zsibbasztani”.
Az utolsó előtti napon ellátogattunk a betléri kastélyba, ahol bepillanthattunk az Andrássy család hajdani életébe, és megcsodáltuk a gyönyörű régi berendezéseket is. Délután bebarangoltuk a Szádelői-völgyet, amit nevezhetnénk akár „Szlovákia Grand Canyonjának” is.
Kirándulásunk utolsó állomása Rozsnyó volt. Az őrtoronyból megcsodálhattuk a várost a magasból is. A nagy melegtől való felfrissülésben végül nemcsak a fagyi, de egy kiadós jégeső is segített… Tanáraink azt hitték, hogy ennyi túrázás és mászkálás után a visszafele utat végigaludjuk majd a vonaton, de tévedtek – a jó kedvünk és a hangerőnk csak fokozódott! Köszönjük ezt a szuper kirándulást!

a 8. osztály

A rovat cikkei

Back to top button