2019-2020

Középiskolák megyei sportnapja

„A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma… A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre és mindenekelőtt a „fair play”, a nemes küzdelem szabályaira.“

(Szent-Györgyi Albert)

 

Pozsony megye még a tavalyi tanév végén meghirdette az I. Megyei Sportnapot, amelyre szeptember 25-én a Mladá Garda-i sporttelepen került sor. A versenykiírásban atlétika, röplabda, strandröplabda, floorball, kispályás labdarúgás és művelődési vetélkedő is szerepelt. Valószínűleg még a szervezőket is meglepte a felhívás fergeteges visszhangja: 52 iskola 1200 diákot nevezett be a megmérettetésbe! Iskolánk több sportágban is érdekelt volt: egy 20 fős csapattal vágtunk neki a várva várt napnak.

Diákjainkkal korán reggel találkoztunk a sportpályán, ahol már 8 órakor elkezdődtek a mérkőzések. 9 órakor a megye elnöke, Juraj Droba nyitotta meg a rendezvényt Ján Lašák volt hokikapus és Radoslav Rančík volt kosárlabdázó jelenlétében. Szerencsére jó időt fogtunk ki, így a versenyzők élvezhették nemcsak a mozgás örömét, hanem a búcsúzó nyár utolsó napsugarait is.

Diákjaink nagy része inkább az egyéni sportágakat választotta, elsősorban az atlétikában voltunk érdekeltek. Emellett indítottunk floorball lánycsapatot és strandröplabda mix csapatot is, itt az volt a feltétel, hogy a pályán lévő háromtagú csapatban mindkét nemnek szerepelnie kell. Versenyzőink kitettek magukért, hiszen távolugrásban Tési Evelin az 1., Tóth Gergely a 2. helyen végzett; 100 m-es síkfutásban Vitáloš Roland a 4., Dudáš Ádám a 8. helyet szerezte meg; a 4×100 m lány–fiú váltóban pedig az 5. helyen zártunk. De a többiek sem maradtak alul, hiszen strandröplabdában az 5. hely lett a miénk, a floorball lánycsapat pedig a csoportjában 2. lett, de a döntőbe csak az 1. helyezettek kerültek be. Nagyon büszkék vagyunk minden versenyzőnkre!

Szinte biztosak lehetünk abban, hogy a remek hangulatú versenynap sikere ösztönzi majd a megyét arra, hogy hagyományt teremtsen a sportnapból. Ebben bízva készülünk már most a II. Megyei Sportnapra.

Urban Péter

A rovat cikkei

Back to top button