2019-2020

Kiemelt első hely a nemzetközi internetes hittanversenyen

A Pécsi Egyházmegye az idén immár harmadízben rendezte meg a levelezős internetes hittanversenyt. A többfordulós megmérettetésen két kategóriában közel kétszáz felső tagozatos magyarországi és felvidéki tanuló vett részt. A verseny alatt havonta kaptunk egy-egy feladatlapot igényes és érdekes feladványokkal, melyek megoldását megadott határidőre kellett beküldenünk a verseny szervezőinek.

A várva várt eredményhirdetésre május 18-án került sor. Ebben a tanévben négy diák került fel a dobogó legfelső fokára, de idén első alkalommal kijelöltek közülük egy kiemelt első helyezést is, amit legnagyobb csodálkozásomra és örömömre én kaptam meg. Nagyon örülök ennek az eredménynek, mivel szerettem volna a nővérem nyomdokaiba lépni, aki két évvel ezelőtt ugyanezen a megmérettetésen 3. helyezést ért el. Sajnos az ünnepélyes pécsi díjátadó, mely a korábbi években az első három helyezett számára Európa 2010-es kulturális fővárosa, Pécs nevezetességeinek idegenvezető általi megtekintésével volt összekötve, a jelenlegi koronavírus-járvány miatt elmarad, így az oklevelet és a jutalomcsomagot postán kapom meg.

Örülök, hogy sikerült az összes forduló feladatait megoldanom, hiszen amellett, hogy gyarapíthattam a hittanfoglalkozásokon szerzett tudásomat, megismerkedhettem a különböző keresztény alapdokumentumokkal, a legfontosabb internetes oldalakkal, valamint szélesíthettem, pallérozhattam egy-egy tantárgyhoz kapcsolódóan kulturális, művészeti, történelmi és földrajzi ismereteimet is.

Čerňanská Tímea

A rovat cikkei

Back to top button