2019-2020

Karácsonyvárás a DÖK szervezésében

A hideg decemberi napok során a gimnáziumba is megérkezett a karácsonyi hangulat. A diákönkormányzat tagjai gondoskodtak arról, hogy különböző programokkal színesebbé, tartalmasabbá, esetenként meghittebbé tegyék diáktársaik számára az adventi időszakot, és el is érték, hogy a hangulat még a megszokottnál is családiasabb legyen.

Első alkalommal szerveztük meg a jótékonysági süteményvásárt, melynek során a karácsony előtti hét elején saját készítésű, finomabbnál finomabb süteményekkel, rétesekkel, kalácsokkal vártuk az érdeklődőket, a bevételt pedig teljes egészében jótékony célra ajánlottuk fel (az összegyűjtött pénzösszeggel a tragikus koloni buszbalesetben érintetteket támogattuk).

Az idei karácsony sem lett volna az igazi a közös éneklés nélkül, így az utolsó tanítási napon az iskola apraja-nagyja a folyosón és a lépcsőkön állva énekelte a legismertebb magyar, szlovák, angol, német és spanyol karácsonyi dalokat: elmondhatjuk, hogy zengett az egész épület, mivel a hangszóróból felcsendülő dalokat – természetesen szöveggel a kezünkben –túlénekelve táncoltunk, ünnepeltünk. Alsó tagozatos diákjaink előadtak egy részletet a saját karácsonyi műsorukból is, tehát elmondhatjuk, hogy az összetartozásunkat is kifejezve készültünk ezáltal is a szeretet ünnepére.

Ha advent, akkor a gimnazisták számára immár fél évtizede Duna utca, szeretlek! vetélkedő! Az idén ezt is a DÖK szervezte, és az évfolyamok vetélkedésévé bővítette, tehát nemcsak osztályonként két diák vett részt benne két csapatban versenyezve, hanem osztályfőnököstül a gimnázium összes osztálya, évfolyamonként különböző színekbe öltözve: a tornaterem zöld, kék, piros és sárga ruhát öltött versenyzőkkel telt meg pénteken a 2. óra elején.  A vetélkedő egyik előzetes feladata volt az osztálydíszítési verseny, ennek kiértékelését és eredményét a zsűri elnöke, Morvay Katalin igazgatónő ismertette: tarolt a negyedik évfolyam, ugyanis 1. helyen a IV.A végzett, megelőzve a IV.B-t, a harmadik legszebb osztálydíszítést pedig a III.A készítette. A vetélkedő izgalmas feladatainak összeállítói és egyben a műsorvezetők a negyedikes Kőszeghy Tímea és Nagy Lóra voltak: megilleti őket a hatalmas gratuláció, hiszen egy remek hangulatú és pörgős versennyel zárhattuk nekik köszönhetően a tanév ezen szakaszát. A vetélkedő során is a negyedik évfolyam bizonyult a legeredményesebbnek, ők kapták a győztesnek járó kupát, amelyet vándorserlegnek neveztünk ki, tehát jövőre az évfolyamok újra harcba szállhatnak az elnyeréséért.

A DÖK nevében iskolánk minden diákjának, tanárának, alkalmazottjának, valamint honlapunk olvasóinak sikeres, boldog új évet kívánok!

Gyurkovics Gergő, IV.A

A rovat cikkei

Back to top button