2021-2022

Játszva tanulás szlovákul

2022. március 9-én iskolánk alsó tagozatos pedagógusai módszertani továbbképzésen vettek részt. Iskolánk vendége volt Skabela Rózsa, a sokak által ismert, használt és kedvelt szlovák tankönyvek megálmodója, szerzője. Nagyon hasznos, élménydús nap volt, ahol megízlelhették a tanító nénik, milyen a játszva tanulás. Ahogyan Skabela Rózsa vallja: Ügyelj arra, hogy az igyekezeted, hogy megtanítsd a gyerekeknek a szlovák nyelvet, soha ne múlja felül az igyekezetedet, hogy boldog gyereket nevelj.”

Megismerhettük a Skabela Rózsa és Bóna Irén által összeállított tankönyvet és munkafüzetet. Az Élő képek (Živé obrazy) címet viselő kiadványok a magyar tannyelvű alapiskolák elsős tanulóinak szólnak, de bepillantást nyertünk a másodikosok számára készült új tankönyvbe is, a képkártyák, az ismétlésre szolgáló ének- és verskerék, a mesekocka, a ceruzatáblák és egyebek mellett.

Nagyszerű volt a személyes találkozás, nagyon sokat tanultunk, s talán ami a legfontosabb, megízleltük a játék, a játszva tanulás élvezetes pillanatait. Nagyon sok mindent viszünk tovább magunkkal a hétköznapokra, hogy a gyermekeink is élvezzék a tanulást, nevetve, játszva, félelem nélkül töltsék a szlovák órákat.

Prékop Mária

 

A rovat cikkei

Back to top button