2021-2022

Gyereknap csak egyszer egy évben van

    Ahogy nincs kétszer karácsony vagy húsvét egy évben, a gyereknapból is egyet tudunk kiszakítunk az év 365 napjából. Ez a 24 óra viszont a gyerekeké! Kell is egy nap, mely csak róluk szól, amikor nekik kedvezünk, az ő kedvükben próbálunk járni (nem mintha az év többi napján nem!). 

    Ezen a napon szentségtörés lenne, ha a „száraz“ tananyaggal foglalkoznánk csupán a tantermekben. A kilencedikes Biháryová Bianka ötlete alapján kezdtünk bele e rendkívüli nap szervezésébe: maradjunk az iskola területén, ne legyen csak a szokásos osztályonkénti fagyizás, mozizás, hanem  olyan foglalkozások közül választhassanak a tanulók, amelyeket szívesen végeznek, amelyek egyben a hobbijaik is, és persze legyen együtt az egész felső tagozat. Sok-sok órát fektettünk bele e napnak a kivitelezésébe, de megérte! 8 játékot, foglalkozást kínáltunk minden felső tagozatos tanulónknak, akik kettőt-hármat választottak közülük még a nagy nap előtt, így mindenki pontosan tudta, hol lesz, mit fog csinálni, mi vár rá, azaz zsákbamacskát nem árultunk. Ugyanígy a tanárok is pontosan tudták, mi a feladatuk, hol tartózkodnak, miért felelnek. Korpás Árpád és Borka László vezetésével 4 csapat is elindult (bel)városnézésre, asztaliteniszt és kosárlabdát is lehetett játszani, kincskeresésre vállalkozott a tanulók zöme az épületen belül, de a rajz, az ének, a sakk, a tánc szerelmeseinek is kedveztünk, valamint hatalmas Ember, ne mérgelődj! partikat csaptak tanulóink a játéktáblákat körülülve. Néhányukról folyt a víz, de nem adták fel, végigcsinálták a feladatokat. A nap végén Kahoot-vetélkedőbe kapcsolódott be a tornateremben az 5-6. évfolyam, majd a 7-9. A Szülői Szövetségnek köszönhetően volt meglepetés is „lila“ édesség formájában. 

     Talán mi, tanárok jobban kifáradtunk ezen a napon, de minden erőfeszítés, pluszmunka megérte, mert a csillogó gyerek-, sőt kiskamaszszemnél nincs szebb látvány. Ugye lesz jövőre is gyereknap?

Iró Erzsébet, igh.

A rovat cikkei

Back to top button