2021-2022

Élménybeszámoló a gimis sítáborról

A tavaszi szünet kezdete előtti héten szervezte meg iskolánk a sítábort a második évfolyam számára. Mivel a tavalyi évben a körülmények nem tették lehetővé ennek az élménydús kirándulásnak a megvalósítását, ezért igazán örültünk a lehetőségnek. 

Az úticélunk Veľká Rača-Oščadnica volt. A hosszú út szinte egy szempillantás alatt elrepült a szuper hangulatnak köszönhetően, ez egyébként egész héten végigkísérte a sítábort. A szállás roppant közel helyezkedett el a sípályához, így megspóroltunk jó pár leterhelő sétát. Az ételek miatt sem panaszkodhattunk, napról napra finomabbnál finomabb ennivalót szolgáltak fel nekünk. Az időjárás a kezdeteket leszámítva kimondottan kedvező volt, rengeteg hó várt minket, és még hullott is az ottlétünk alatt, tehát a hógolyócsaták elmaradhatatlanok voltak. Remek körülményeket biztosított a síközpont. Egy szó mint száz, mindenki megtalálta a képességeinek megfelelő sípályát. A diákok csoportokra lettek osztva a sítudásuk szerint, így mindenki élvezhette a sízés örömeit azokon a pályákon, amelyek megfeleltek az egyéni igényeknek és képességeknek. A síkirándulás remek lehetőséget kínált arra, hogy fejlesszük a sítudásunkat. A hét végéhez közeledve már mindenkin látszott a változás és a fejlődés. Izomlázban sem szenvedtünk hiányt, de ez ezzel jár. A nap végén mindig összegyűltünk a gyülekező helyiségnek felszentelt étkezőben. Itt többnyire síoktató videók segítségével tökéletesítettük a sípályán elsajátított tudást, de később már filmeket is néztünk. Azonban nem csak ezzel telt az esténk, megrendezésre került pl. egy Activity vetélkedő is, amely újabb alkalom volt arra, hogy jobban megismerjük egymást. 

Összességében temérdek élménnyel gazdagodott mindenki. A kirándulás alatt vesztettünk el kesztyűt, személyi igazolványt, sífelvonó jegyet, törtünk szét síbotot és kulcscsontot egyaránt. Szóval nem unatkoztunk, de ezek is emlékezetessé tették az utunkat, amelyre még hosszú ideig emlékezni fogunk.           

Gombos Barbara, II.A              

A rovat cikkei

Back to top button