2021-2022

Egy kellemes nap a természetben

Szeptember 3-án, pénteken a számunkra már jól ismert „hagyomány“ szerinti természetvédelmi napon vettek részt alapiskolánk felső tagozatos tanulói.

Miután rövid buszozás után megérkeztünk a Vaskutacskára, kezdetét vette a kinek hosszadalmasnak tűnő, másnak könnyed túra. A megérkezés után nem is vesztegettük sokat az időnket, hanem rögtön nekiálltunk a természetvédelmi napot záró sütögetéshez szükséges botok keresésének a meredek dombon elhelyezkedő erdőben. A nehéz és időnként veszélyes botkeresés után már győzteseknek érezhettük magunkat, és ezzel a jó érzéssel vágtunk bele utunk fő programjába: az évfolyamok közti versengésbe, amikor minden osztály a tanárok által felállított állomásokon old meg különböző feladatokat. Idén is összemérhettük tudásunkat elsősegélynyújtásban, gránátdobásban, növényismeretben, topográfiában és az azimut meghatározásában, valamint céllövésben, amelyben a múlt évi egyetlen pont helyett végre többel is büszkélkedhettünk. Ezután, az eredményhirdetésre várva, összegyűltünk a tűzhely körül, és élénken beszélgetve sütöttük meg az iskola által biztosított szalonnát, szafaládét, esetleg más, otthonról hozott ételt. A kellemes időtöltés végetértével megtudtuk az idei vetélkedő eredményét: nagy örömmel közölhetjük mindenkivel, hogy 5 év próbálkozás után végre nekünk, a 9.-eseknek sikerült megnyernünk ezt a versenyt! De azért a többi osztálynak is gratulálunk, és azt üzenjük az utolsó helyeken végzetteknek: ne csüggedjetek, ha nekünk sikerült, nektek is fog!

Osztályunk örömteli ugrálása után összepakoltunk, és elindultunk visszafelé, az utat most viszont sokkal rövidebbnek éreztük, mint odafelé menet. Köszönjük a tanároknak, hogy ismét részt vehettünk egy ilyen élményekkel teli napon, reméljük, 9.-es létünk ellenére nem ez volt az utolsó, és a második félévben újra megismételhetjük!

Čerňanská Tímea és Biháryová Bianka, 9.A

A rovat cikkei

Back to top button