2021-2022

Egy délután a piramisban

Az iskola médiaköre nem csak abból áll, hogy a németterem padjaiban ülve ötletelünk és írunk. Többször jártunk már kiállításon, de akár filmvetítésen is. Teljes lendülettel szerveztük a programokat, ám terveinket derékba törte a járvány. Kénytelenek voltunk egy időre búcsút inteni az efféle rendezvényeknek, s megpróbálni otthonról tartani a frontot.

Teljesen azonban nem mondtunk le terveinkről. Türelmesen vártuk a megfelelő alkalmat, mikor ismét tanulmányi kiránduláson vehetünk részt. November 3-án végre az iskola kapuján kilépve célba vehettük a Szlovák Rádió épületét.

Lovász Attila, a nemzetiségi adások részlegének igazgatója kíséretében körbejárhattuk a hírhedt „piramist”. Magáról az épületről és az építésének körülményeiről is elhangzott egy-két szó. Bár jó pár embernek vegyes érzelmei vannak az épülettel kapcsolatban, nekem kifejezetten tetszik ez a fajta megoldás. Rendkívül érdekes volt a leginkább egy labirintushoz hasonló belső térben bolyongani.

Médiakör lévén természetesen az újságírásról és a rádiózásról is beszélgettünk. Érintettünk többek között olyan témákat is, mint a technológia fejlődésének hatása a médiára, a hírközlésnél fennálló etikai kérdések, az alaposságra való törekvés és az újságíráshoz szükséges készségek. A túra végén a Pátria Rádió stúdióját is megnézhettük.

Nagyon örülök, hogy végre megvalósulhatott ez a tervünk is. Hihetetlenül élveztem az egész délutánt, úgy érzem, mind haza tudtunk vinni valamit az elhangzott információkból. A hangulat is kellemes, családias volt. Mindenkinek ajánlom, hogy ha lehetősége nyílik rá, látogasson el ide, vagy vegyen részt a médiakör további rendezvényein, hisz mindegyik rendkívül jó hangulatban telik, s mindig kapunk néhány gondolatot útravalóul, amikről elmélkedhetünk, véleményt formálhatunk.

Vitálos Etelka, IV.A

A rovat cikkei

Back to top button