2019-2020

Duna utcai „szív küldi”…

Apró ajándékok, szerelmes üzenetek, virágcsokrok és minden, ami szív alakú – lufi, csoki, képeslap.  Február 14-én, Bálint napján, pirosba borul a világ, ez a nap a szerelmeseké, őket ünnepli. A Duna utcai gimi Diákönkormányzata azonban úgy döntött, „szembeszáll” a hagyományokkal: iskolánkban a Valentin-nap ne csupán a szerelemről szóljon, hanem a szeretetről és a barátságról egyaránt.

A sikeresen megszervezett és lebonyolított Nyílt nap után DÖK-ös csapatunknak nem sok ideje volt a pihenésre. A közös ötletelést követően azonnal nekiláttak a munkának, ki-ki a maga feladatára összpontosítva, hogy február 14-én minden zökkenőmentesen menjen véghez. Szorgos méhecskéink vásároltak, mértek, nyírtak, csomagoltak, hogy a gimnazista diákok (és tanárok) Bálint-napon kis aprósággal lephessék meg azokat, akik kedvesek számukra.

A DÖK tagjai már csütörtökön árulták a mézeskalács szívecskéket – a vásárló dolga csak az volt, hogy megcímezze, illetve rövid üzenettel lássa el azokat, a kézbesítés feladata már diákönkormányzatunk csapatára hárult.

Péntekre minden készen állt. Iskolánk második emeletén egy mesés fotófalnál lehetett fényképezkedni az egész nap folyamán – köszönet érte a harmadik évfolyam kreatív stábjának –, Valentin-napi postásaink pedig hozzávetőlegesen 300 mézeskalács szívecskét juttattak el a címzettekhez, örömet szerezve diákoknak és tanároknak egyaránt, és remélhetőleg újabb szép hagyományt teremtve gimnáziumunkban. Köszönjük, hogy emlékezetessé tették e napot mindannyiunk  számára!

Szabó Andrea, DÖK-koordinátor

 

A rovat cikkei

Back to top button