2021-2022

Diáknap diákoknak diákoktól

Tanárként az egyik lehető legnagyobb öröm azt látni, hogy diákjaink a szokásos kötelezettségeiket leszámítva is aktív részesei iskolájuk életének, ami így nem csak a tanulásról, a házi feladatokról és a felmérőkről szól – mint ahogy nem ezekről szólt az immáron harmadik alkalommal, ezúttal ismét iskolánk falain belül megszervezett Diáknap sem november 19-én. Diákönkormányzatunk új tagokkal bővült csapata vállalta a nem kis feladatot, és már októberben megkezdte az ötletelést, hogy vajon milyen programokkal tehetné színessé és főként szórakoztatóvá ezt a napot. Forogtak a fogaskerekek, születtek a jobbnál jobb ötletek, az eredmény pedig magáért beszél.

Osztályok harca – légy ügyes, gyors és furfangos

Ebben a tanévben első alkalommal hirdettük meg a gimnazista osztályok harcát, melynek első két fordulóját már le is bonyolítottuk az őszi szünet kezdete előtt, a Diáknapon pedig újabb két versenyszámban gyarapíthatták pontjaikat az egyes osztályok. Az első órán háromfős csapatok egy 60 kérdésből álló Kahoot-kvíz keretén belül tehették próbára tudásukat, miközben osztálytársaik iskolánk patinás épületének két lépcsősoránál egy rendhagyó stafétaversenybe kapcsolódhattak be. Öltözni, futni, majd vetkőzni kellett, mindezt a lehető legrövidebb idő alatt. Mondanom sem kell, nevetésből itt sem volt hiány.

Tanár úrnak tisztelettel jelentem, avagy amikor a hóhért akasztják

Az egyik legszórakoztatóbb programnak kétségkívül a fordított óra bizonyult, amikor is a tanárok visszakerülnek az iskolapadba, diákjaik pedig a katedra mögül okítják őket. A tanár urak szerepét ez alkalommal Kiss Bálint Béla (II.A) és Básti Dániel (III.B) töltötték be 2-2 tanítási órán keresztül, akiknek bizony időnként meggyűlt a bajuk rosszalkodó diákjaikkal. Voltak közöttük későn érkezők, mobilozók, óra alatt nassolók, sőt, még futárral telefonon egyezkedők is! A ,,tanár urak” nem győzték csóválni a fejüket ezen a mai fiatalságon, mégis hősiesen állták a sarat, és leküzdötték az összes eléjük gördített akadályt. Kiss ,,tanár úr” a történetírás rejtelmeit tárta fel csintalan tanulói előtt, Básti ,,tanár úr” pedig látványosabbnál látványosabb kísérletekkel bizonyította, mennyire érdekfeszítő tud lenni a kémia és fizika világa. Köszönet mindkettőjüknek a lebilincselő és rendkívül szórakoztató tanórákért! 🙂

Mozogj, táncolj, relaxálj!

Bár a járványügyi helyzet ismét sok mindenben keresztülhúzta számításainkat, elképzelhetetlennek tartottuk a Diáknapot sport nélkül, így hát a mozogni szerető diákok főállomásává iskolánk relaxterme vált. Az első és második órán volt diákunk, Kassai Tamás diktálta a tempót, adta a ritmust és tánclépéseit követve ringtak a csípők, jártak a lábak, születtek a kecses mozdulatok. A forró latin-amerikai hangulatot idéző zene és tánc után pedig következhetett az egész testet átmozgató, ám mégis a lassabb mozdulatsorokból álló, önmagunkra figyelő jóga Kovács Katalin gyógypedagógus vezetésével. Namaste!  

A popcorn most elmaradt, a filmvetítés viszont nem!

Hollywood és a filmek szerelmesei sem találtak okot a panaszra, hiszen egyszerre három helyiség vedlett át moziteremmé, és még a belépés is ingyenes volt! Különböző műfajokból sem volt hiány – rajzfilm, sci-fi, akciófilm, romantikus vígjáték -, ki-ki kedve szerint csemegézhetett. Igaz, három helyett csak 2D-ben vetítettünk, és nem mozogtak a székek, esett az eső vagy fújt a szél, ám mindenkit kárpótolhatott a tudat, hogy tanítás alatt/helyett az iskola épületében, az igazgatóság beleegyezésével filmet néz. 🙂

Elalszik a város, felébred a…

… maffia! Nyári táborok, cserkésztalálkozók eme közkedvelt játékát, amikor is a résztvevők magukra ölthetik a gyilkos, a rendőr vagy akár az orvos szerepét, gimnazistáink két teremben is játszhatták a délelőtt folyamán. Jelentkezőkből ismét nem volt hiány, aminek játékvezetőink, a lelkes DÖK-tagok, ugyancsak örültek, hiszen minél többen játsszák, annál izgalmasabbá válik maga a játék. A mesélő kreativitása pedig szintúgy határtalan, így keletkezhetnek különböző változatok, kerettörténetek. Egy azonban biztos, amikor leszáll az éj, és az ártatlan polgárok pihentető álomra hajtják le fejüket, még nem sejtik, mi vár rájuk…

A napközi ma a gimiseké!

Iskolánk legapróbb tanulóinak közkedvelt délutáni gyülekezőjét november 19-én pár óra erejéig gimnazistáink ,,bitorolták”. Előkerültek a különböző kártya- és társasjátékok, felvásárlásra kerültek telkek, épületek, gabalyodtak végtagok, húsvér futballisták helyett pedig fémrudakhoz erősített bábuk feladata volt a gólszerzés. És hogy minden játékszabály be volt-e tartva? Nos, azt csak a játékosok tudhatják! 

Hatalmas köszönet és taps jár a Diákönkormányzat minden egyes tagjának, név szerint Fehér Hannának, Kováts Viktóriának (I.A), Balogh Noéminak, Frigula Biankának (I.B), Kiss Bálint Bélának, Krnáč Viktornak (II.A), Gőgh Leonának, Kocsis Rebekának (II.B), Kocsis Annának, Zeman Dávidnak (III.A), Básti Dánielnek, Rákász Orsolyának (III.B), Bartoš Rolandnak (IV.A), Lévárdy Annának és Nagy Anikónak (IV.B) lelkesedésükért és fáradhatatlan munkájukért! 

Szabó Andrea, DÖK-koordinátor

A rovat cikkei

Back to top button