2021-2022

Beszámoló egy októberi túráról

2021. október 4-én iskolánk hetedikes, nyolcadikos és kilencedikes tanulói a megyei sporthét keretén belül az osztályfőnökeikkel túrázni indultak.

Busszal jutottunk el Pozsonybesztercére (Záhorská Bystrica), ahonnan egy rövid séta után megérkeztünk Máriavölgyre. Ott a templomkertben Borka László tanár úrtól megtudhattuk a helyi kolostortemplom és forrás történetét, amelyek már számos rászorulóval tettek csodát. Később meg is tölthettük kulacsainkat a gyógyító, friss forrásvízzel. Ezután kezdetét vette a túra embert próbáló része: meredek dombokon mentünk felfelé az erdőn keresztül. Az erőfeszítésünket azonban kárpótolta a gyönyörű táj. A fák rozsdaszínű levelei és a lehullott avar színkavalkádja között sétálni egyenesen varázslatos volt. Útközben még megálltunk egy kis tónál az erdő közepén, ahol lehetőségünk volt megpihenni és felfrissülni. Az út további részében szórakoztunk, beszélgettünk, így szinte észre sem vettük, hogy már ott állunk az egyik récsei villamosmegállóban, ahonnan a hármas villamossal visszajutottunk az iskolába. Megérkezésünk után mindannyian kissé fájó lábbal és fáradtan, de élményekkel telve gondoltunk vissza erre a napra.

Azt hiszem, a megélt élményeket nem felejtjük el egyhamar, és bízom benne, hogy még több ilyen túrán vehetünk majd részt.

                                                                                               Čerňanská Tímea, 9.o

A rovat cikkei

Back to top button