2019-2020

Avattunk: elsőseink az 51-es körzetben

 

Elsőseink idei avatására 2019. október 17-én került sor. Ahogy ez nálunk már hagyomány, most is a második évfolyam diákjai vállalták azt a megtisztelő feladatot, hogy új tanulóinkat bevezessék a gimi mindennapjaiba, egy kis mókával, kacagással igazi Duna utcássá avassák őket, miközben ők is megcsillanthatják tehetségüket, humorukat, kreativitásukat.

A téma a Csillagkapu című filmsorozat titkos katonai bázisa, az 51-es körzet volt, ahol a Csillagkapu Parancsnokság (CSKP) hosszútávú kutatásokat végez a Csillagkapun áthozott idegen technológiákat vizsgálva. A Duna utcára ezen a csütörtöki napon távoli galaxisok lakosaiként érkeztek meg az elsősök. Cifra hajviseletek, tökéletesen megfestett arcok, „low budget” ruhák – ezt látták azok, akik a nulladik óra után találkoztak „gólyáinkkal”. A felavatás előtt a nagyszünetben túl kellett élniük egy kis megmozgató, délutánra felkészítő tornát: földön való csúszást, talicskázást, ugrálást, kacsajárást és minden mást, ami csak a fehér köpenybe öltözött CSKP-kutató másodikosok fantáziájából kipattant.

14 órai kezdettel megkezdődött a Ceremónia. Először megtekintettük az elsősök videóit, ezek után gyönyörködhettünk a két osztály himnuszában és műsoraikban az ötletesen feldíszített  tornateremben. A kötelező, előre elkészített feladványok után következtek a frappáns, vicces és rendkívül szórakoztató, általunk kitalált feladatok, amelyekkel „giminkívüliekból” igazi „duccás” diákokká avattuk elsőseinket.  Volt, amit ügyesebben, volt, amit hosszas fejtörés után oldottak meg, pl. elég nehéz volt ötüknek egy pokrócon állva megfelelő startégiát találni a takaró megfordítására  úgy, hogy közben nem léphettek le róla. Zárásképpen elmondták a fogadalmat, miszerint büszke Duna utcások lesznek életük végéig, ezután megkapták az általunk készített ajándékpulcsikat, és átadtuk nekik a jelképes avatási lángot, amely feljogosítja őket jövendő gólyáink felavatására.

Reméljük, hogy minden elsős számára örök élmény marad ez a nap! Mi nagyon élveztük! 

A másodikosok

 

A rovat cikkei

Back to top button