2021-2022

Aranyéremmel tért haza tanári csapatunk Budapestről

Az első júniusi hétvégén partneriskolánk, a budapesti Kosztolányi Dezső Gimnázium meghívására tanári csapatunk (Borka László, Galo László, Kudlicska Róbert és Urban Péter) részt vett a már hagyományos, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett teremlabdarúgó tornán. Az eseményt 2011 óta rendezi meg az említett iskola. A világjárvány miatti kétéves megszakítás után újból találkoztak az ismerős arcok, kollégák, tanárok és vendégcsapatok Zentáról (Szerbia), Eszékről (Horvátország) és Pozsonyból. A rendező iskola tanárai 2 csapatot indítottak, mivel a Budavári Önkormányzat visszamondta a meghívást, a hatodik csapatot pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma állította ki.

A torna zenés ünnepséggel kezdődött az iskola aulájában, ahol a KDG rajzkiállítását is megnyitották. Ezután indultak a tornateremben a mérkőzések, melyek baráti, remek hangulatban zajlottak. Természetesen mindenki úgy lépett pályára, hogy nyerni szeretne, és a másikkal csipkelődött, próbálta kicsit bosszantani. Két hármas csoportból az első két csapat játszott a döntőben, melynek nagy örömünkre mi is részesei voltunk, és végül 10:2 arányban múltuk felül a vendéglátó KDG tanárait. Így iskolánk tanári csapata Wukovics László háromszoros magyar válogatottól, a Ferencváros csapatának volt csatárától vehette át az aranyérmeket.

Természetesen a torna után finom vacsora és beszélgetés, tapasztalatcsere következett a kollégákkal az iskola ebédlőjében. A vacsora után még egy rövid városlátogatáson is részt vettünk. Másnap reggel köszönetet mondtunk Hatvany Eörsnek, aki az esemény atyja, és elindultunk hazafelé.

                                                                                           Urban Péter, testnevelő

A rovat cikkei

Back to top button