2019-2020

A zöld szalag viselőjeként a szalagavatónkról

Miről is szól egy szalagavató? A végzős évfolyam kiöltözve felsorakozik, az osztályfőnökök kitűzik a zöld szalagot, ezután előadunk valami műsort, és következik a hajnalig tartó buli.

Negyedikesként viszont ezt azért kicsit máshogy éltük meg. Nagyon nehéz írott formában visszaadni azt a hangulatot, amely 2019. november 8-án a pozsonyi Gate One Hotel második emeleti báltermében volt érezhető. Az a bizonyos hangulat, melybe egyszerre vegyült a boldogság, a nosztalgia, az idegesség, a büszkeség és egy kis mértékben a szomorúság is, hogy az iskolában eltöltött időnk lassan a végéhez közelít. Az utóbbit azonban igyekeztünk mellőzni, és a lehető legpozitívabban megélni az előttünk álló estét. Álmélkodva figyeltük az évfolyam két közös táncának bemutatóját, nevetve szórakoztunk előbb az A-sok, majd a B-sek műsorán, meghatódva néztük a közös emlékeket megörökítő képekből elkészített videót, és torkunk szakadtából énekeltük, hogy „Az élet szép, az élet minden!”. Éjfélkor megérkeztek a kis tortáink is, melyet aztán mindenki boldogan vitt mutogatni a családnak, hogy aztán nyolc különböző szögből lefényképezzék. A RITMO zenekar jóvoltából mindenki megtalálta a neki megfelelő talpalávalót, és rongyosra táncolta a cipőjét.

Ha engem kérdeznek, ez a szalagavató nem sikerülhetett volna jobban, ez pedig a negyedik évfolyamnak és a két osztályfőnöknek, Szabó Andrea és Morvay Eleonóra tanárnőknek köszönhető. Srácok, tanárnők, legyünk büszkék magunkra! Ha ez sikerült, az érettségi is menni fog!

 

Gyurkovics Gergő, IV.A

A rovat cikkei

Back to top button