2021-2022

A nagylelkűség napja

Idén, másodikosként lehetőségünk nyílt csatlakozni a nárciszok napi adománygyűjtéshez, amely április 28-án zajlott. Több csoport szerveződött gimnazistáinkból, mindenki első szóra, nagy lelkesedéssel kapcsolódott be e nemes kezdeményezésbe. Mi az iskolában kezdtük a gyűjtést, a többiek a számukra előre meghatározott utcákat, intézményeket vették célba. Nagyon meglepett, hogy a gimnazistáktól tanárainkon keresztül a legkisebbek tanulókig sokan hozzájárultak a daganatos betegek számára indított gyűjtéshez kisebb-nagyobb pénzösszeggel. Ezt bizonyította, hogy az összes virágunk elfogyott még azelőtt, hogy végigjártuk volna az osztályokat.

Az utcán is kedvesen fogadtak minket a járókelők. Arra is volt példa, hogy már mentünk vissza az iskolába és még akkor is utánunk jöttek. Már a nap vége felé jártunk, amikor iskolai koordinátorunk, Janda tanárnő hívott, hogy várnak ránk az NCZI központjában, ahol szeretettel fogadtak minket, hiszen egy koordinátor az összes terembe betessékelte csapatunkat. Felemelő érzés volt egy ilyen helyre is bejutni, és látni itt is az emberek nagylelkűségét, amelynek eredménye 1670 euró lett – ennyit gyűjtöttünk össze a nap folyamán!

Köszönjük, hogy segíthettünk, köszönjük, hogy segítettek!

A csapat (Sepf Lili, Rigó Erika – ll.A, Izsák Anna, Matus Emese, Kocsis Rebeca – ll.B, Mihálek Károly, Takács Tünde, Dorák Zsóka, Hruška Sára, György Réka, Gergely Máté, Jakubáč Éva – lll.A, Pőcz Anna, Pőcz Sára, Győri Laura, Ruman Máté, Végh Ádám, Baláž Veronika – lll.B) nevében 

Gőgh Leona, II.B

A rovat cikkei

Back to top button