2021-2022

A Duna utca (ismét) gólyáktól hemzsegett

Mi is szolgálhatna jobb alapul egy négy éven át tartó közös út kezdetéhez, mint sok-sok nevetés és véget nem érő jókedv? Az előző tanévben már hatalmas sikert arató Gólyatábor idén sem maradhatott ki gimnazista elsőseink élménytárából, így hát Diákönkormányzatunk lelkes csapata ismét összedugta a fejét (természetesen csakis a járványügyi előírások szigorú betartásával), és kezdetét vette az ötletelés, a feladatok kiosztása, a szervezés. És a végeredmény? 44 kissé fáradt, ám mindvégig mosolygós arcú gólya, akik szeptember másodikán már régi ismerősként köszöntötték egymást az ünnepélyes tanévnyitón.

Egynapos vagy kétnapos? Ez a kérdés képezte a gólyatáborba való jelentkezési lap talán legfontosabb részét, hiszen az “ottalvós” változat sokkal több közös program lehetőségével kecsegtetett. Ezzel a ténnyel jövendőbeli elsőseink is tisztában voltak, úgyhogy augusztus 30-án mindenki hálózsákkal (vagy egyéb alvóalkalmatossággal) sorakozott izgatottan a regisztrációs asztalnál.

Morvay Katalin igazgatónő, Kulcsár Mónika igazgatóhelyettes és Szolcsányi Laura DÖK-elnök üdvözlő szavait követően elsőseink a két osztályfőnök, Borka László (I.A) és Szabó Andrea (I.B) védőszárnyai alá kerültek, akik megtartották az első osztályfőnöki órát, majd pedig kezdetét vehette a felhőtlen szórakozás. 

Nem kis kő esett le a szívünkről, amikor a korábbi napok folyamán esőt ígérő előrejelzés ellenére az időjárás is nekünk kedvezett, így gólyáink az iskolaudvaron kezdhették meg az ismerkedés első fázisát. Játékos formába öntve megtanulták egymás nevét, össze- majd kibogozódtak, az elektronikus helyett most kivételesen hátpostát használtak, és kedvenc tárgyaik is bemutatásra kerültek. A finom ebédet követően osztályfőnökeiket ismerhették meg még alaposabban egy gyors kvíz segítségével – kiderült például, hogy Borka tanár úr szenvedélyes túrázó, Szabó tanárnőnek pedig írói ambíciói voltak gyerekkorában. 

A délutáni ügyességi feladatok színterévé iskolánk tornaterme vált. Igazi csapatmunkával épültek a pohárvárak és a spagettitornyok, de kiderült az is, kik céloznak legügyesebben pingponglabdával. 

Ennyi játékot és versenyt követően már mindenki kellőképp megéhezett, így hát Diákönkormányzatunk fáradhatatlan csapata egy kellemes sétára és közös vacsorára invitálta elsőseinket, mindeközben megismertetve velük az Óváros egyes részeit. A mókának azonban még ezt követően sem lett vége, az esti program ugyanis egy igazi kincskereséssel folytatódott, mely során felderíthették patinás iskolaépületünk folyosóit és tantermeit, végezetül pedig pattogatott kukoricát majszolgatva élvezhették a két helyiségben is zajló filmvetítést. És hogy mindezek után csendesen álomba szenderültek-e? Á, dehogy! De naivak is lettünk volna ezt várni tőlük, hiszen a gólyatábor nem az alvásról szól. 🙂 

Jókedvből és testedzésből a második nap folyamán sem volt hiány, reggeli előtt ugyanis korán kelő gólyáink megtapasztalhatták a jóga jótékony, átmozgató hatását Kovács Katica gyógypedagógusnak köszönhetően, majd pedig kezdetét vehette egy fergeteges vetélkedő, melyet Diákönkormányzatunk rendkívül kreatív tagjai szerveztek elsőseink számára. A csapatok hősiesen küzdöttek, így valóban megérdemelt volt az édes jutalom. A gólyatábor második napja egy finom ebéddel zárult, majd pedig újdonsült gimnazistáink, temérdek szép és új emlékkel gazdagodva, hazaindultak.

Hatalmas köszönet a Diákönkormányzat lelkes csapatának (Kiss Bálint, Krnáč Viktor,  Gőgh Leona, Kocsis Rebeka, Zeman Dávid, Kocsis Anna, Básti Dániel, Rákász Orsolya, Bartoš Roland, Szolcsányi Laura, Lévárdy Anna) és szorgos segítőiknek (Zeman Tamás, Jacenko Seman) fáradhatatlan munkájukért, valamint ezért az élménydús két napért!

Szabó Andrea

DÖK-koordinátor, osztályfőnök

A rovat cikkei

Back to top button