2020-2021

Végre megint ünnep volt a Duna utcán!

Ezekkel a szavakkal köszöntötte Morvay Katalin igazgatónő kellőképpen meghatódott (talán még egy-két könnycsepp is bujkált a szemek sarkában…) negyedikeseinket, akik április 26-án felsorakoztak az iskola tanári szobájában, hogy több mint 5 hónappal a tervezett szalagavatójuk után – minden járványügyi előírást betartva – feltűzzék nekik osztályfőnökeik, Kulcsár Mónika és Popély Andrea a zöld szalagot. Igen, a sok online térbe kényszerült rendezvény után végre személyesen láttuk magunk előtt – az MTAG-logós kendőt/nyakkendőt, valamint szájmaszkot viselő – drága gyermekeinket!

Volt bevonulás, a diákok által készített torta, koccintás alkoholmentes pezsgővel, készültek videó és fényképek (maszk nélkül kizárólag az udvaron), szólt az igazgatónőn kívül Nagy Antónia és György Emese a végzősök nevében, valamint a két osztályfőnök. Nem arról beszéltünk, hogy mi mindenről maradtak/maradtunk le, hiszen ezt mindannyian tudjuk, és ünnepi alkalmakkor nem is illik a hiányokról szónokolni… Mert igen, ez most egy ünnepi alkalom volt, még akkor is, ha kicsit rendhagyó! Elvégre a zöld szalag ugyanaz volt, amelyet novemberben kaptak volna, és ami hozzá kapcsolódik, az is ugyanaz! És hogy nem a lányok csodás báli ruhájára, a fiúk elegáns öltönykabátjára tűztük fel, hanem a fehér blúzokra, ingekre, és nem egy szépen feldíszített bálteremben, hanem az iskolában? Hát…! Talán felfoghatjuk úgy is, hogy nem a külsőségek a fontosak, hanem az üzenet! Az az üzenet, amelyet a szalag hordoz! Ez pedig nem más, mint az a gondolat, amelyet a IV.A-sok szalagavatói üdvözletén olvasható idézet tartalmaz: valami ugyan véget ér vele, de csak azért, hogy valami ugyanolyan jó vagy nagyszerűbb elkezdődhessen.

Véget érnek drága gyermekeink középiskolai évei, amelyek – mondjuk így – különlegesek és egyediek voltak, miközben felnőttek, alakult az egyéniségük, sokat tanultak, tapasztaltak, barátokat szereztek, és nem utolsósorban kaptak egy alma matert, vele egy nagy Duna utcás családot, amely megtart és mindig visszavár, és amely nemsokára büszkén engedi el őket, hogy elkezdődjön számukra az izgalmasan új és ismeretlen, amelyre viszont fel vannak készülve! A zöld szalag hordozza számukra a boldog élet és sikeres pálya reményét egy „normális” világban, amelyben félelem nélkül ölelhetjük meg diákjainkat a szalag feltűzése után.

Ez most sajnos elmaradt, de akkor is: végre ünnep volt megint a Duna utcán!

Kulcsár Mónika, osztályfőnök

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button