2020-2021

Egy különleges tanév rendhagyó tanévzárója

Nemcsak a – szerencsére egyre jobban enyhülő – járványügyi előírások miatt sikerült rendhagyóra iskolánk június 30-án megtartott tanévzáró ünnepsége, hanem a napok óta tartó, szinte trópusi hőség okán is. Épületünk udvarán ezért fél 9-kor, a hatalmas fák adta kellemes árnyékban sorakoztak fel – szülők nélkül – kicsik és nagyok, valamint tanári karunk tagjai, és elkezdődött a rövidített, ám nagyon jó hangulatúra sikeredett ünnepség.

Az alaphangulatot az 1.B és 2.B osztályba járó kicsinkóink adták meg, akik Pék Jutka tanító néni vezetésével egy rövid, ám fergeteges műsorral kezdték a tanévbúcsúztatót, amely végén a vakáció szót már a nagyobbak is velük együtt skandálták. Morvay Katalin igazgatónő hasonló hangnemben mondta el ünnepi beszédét, amely inkább arról szólt, hogy mi mindent csináljanak a pihenés hónapjai alatt ebbe a távoktatással teli tanévbe belefáradt kis- és nagydiákjaink. A szónoki beszéd szinte interaktív dialógussá alakult, hiszen tanulóink hangos helyesléssel reagáltak, amikor igazgatónőnk azt a nyári „házi feladatot” adta nekik, hogy fagyizzanak minden nap, nevessenek sokat, hemperegjenek a harmatos fűben, nézzenek meg napnyugtát és naplementét, piszkolják össze magukat! Ezt követően Iró Erzsébet és Kulcsár Mónika igazgatóhelyettesek felolvasták azon diákok névsorát, akik az ünnepséget követő osztályfőnöki órán a bizonyítványukkal együtt átvehették a tanév folyamán végzett pluszmunkák és versenyeredmények jutalmaként az ajándékkönyveket. A kitüntetettek hatalmas tapsot kaptak, mint az a négy, igazgatói dicséretben részesült diák is, akiknek nevét az igazgatónő ezután ismertette: az alapiskolások közül az ötödikes Rácz Dorka és Balázs Edit, a nyolcadikos Biháryová Bianka és a másodikos gimnazista Korpás Lilla érdemelte ki e szép elismerést. És mi más zárhatta volna a tanévet búcsúztató ünnepséget, mint Kiss Helga tanárnő, ezúttal is hatalmas sikert arató csodálatos éneke?

Kellemes, tartalmas nyarat, megérdemelt, jó pihenést kívánunk diákjainknak és tanárainknak, találkozunk szeptemberben, egy remélhetőleg háborítatlan, koronamentes tanév elején!

Kulcsár Mónika, igazgatóhelyettes

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button