2020-2021

Újabb online programok és eredmények

Sakksikerek az online térben

Az alapiskola felső tagozatos diákjai is már hetek óta távoktatásos formában tanulnak, ennek ellenére november 22-én megszervezték számukra Pozsony megyében az 1. online kerületi sakkbajnokságot. Iskolánkat POLLÁK Kőtörő Leopold képviselte a 9. osztályból. A bajnokságon 143 tanuló versenyzett, Leo a fiúk között a 7. helyen végzett, így továbbjutott az országos fordulóba, amelyre a december 12-én kerül sor szintén online formában.

Leónak gratulálunk, és az országos bajnokságon sok sikert kívánunk.

(Urban Péter, testnevelő)

Önkontroll a Vekker Műhellyel

November 25-én az immár másfél hónapja tartó távoktatás alatt megszokott online magyaróránk helyett egy rendhagyó, műelemző online irodalomóra részesei lehettünk a Vekker Műhely jóvoltából, amelynek Nagy Ildikó Noémi: Önkontroll című novellája volt a kiindulópontja.

Az óra elején elég pesszimistán kapcsolódtam a híváshoz, de a vekkeresek rögtön egy olyan feladattal indítottak, amely felkeltette az érdeklődésemet, bár meglepett és elgondolkodtatott is egyben: hirtelen nem tudtam ugyanis eldönteni, hogy milyen tárgy határoz meg engem, mert ebbe eddig még nem is gondoltam bele. A figyelmem a továbbiakban sem apadt egy pillanatra sem, hiszen újabbnál újabb feladatok vártak minket. Magát a novellát is érdekesnek találtam. A részletek, amelyeket felolvastak, nagyon jó választások voltak, mert elérték, hogy ne elégedjek meg a történet pár mozzanatának megismerésével. Amint hozzájutottam, késztetést éreztem, hogy elolvassam, mert egy olyan világot és problémát mutat be, amelyről érdemes olvasni, megismerkedni vele.

Az elemzés kivitelezéssel kapcsolatban is voltak kételyeim, hiszen húsz emberrel elég nehéz interaktívan foglalkozni úgy, hogy mindenki megoszthassa a gondolatait, de ezt az akadályt is bámulatosan oldották meg az előadók. Újdonság volt számomra, hogy egy nagy hívásból átkerültem egy kis csoportba, ahol elmondhattam többek között azt is, én hogyan gondolom egy adott feladat megoldását, ami egyébként elvileg játékként zajlott, de nekem olyan magas színvonalúnak tűnt, hogy inkább éreztem egy nagyon szórakoztató, önfeledt, tanulságos novellaelemzésnek, mint játéknak.

Összességében azt tudom mondani, hogy ha van lehetősége valakinek időt elölteni a Vekker műhely csapatával, akkor mindenképp éljen vele, mert nem fogja megbánni.

(Gőgh Leona, I.B)

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button