2015-2016

Új nemzetközi projekt indul a Duna utcán

A Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium 5 más országgal egyetemben résztvevője lett egy nagy nemzetközi oktatási projektnek, melynek címe: Európa szeretetben (Europe in Love).

A projektet a spanyol Patronato de la Juventud Obrera alapítvány mint fő koordinátor nyújtotta be az Erasmus + program keretén belül. A “Europe in Love” projektet több mint kétszáz szervezet közül választották ki Spanyolországban. A valenciai Colegia Sagrada Familia PJO iskola tanárainak a vezetése alatt fognak majd folyni a projekten belüli különböző tevékenységek.
Ez egy multimédiás projekt, amelyet a valenciai iskola öt másik ország – Észak-Írország, Finnország, Németország, Olaszország és Szlovákia – iskoláival együttműködve fog megvalósítani huszonnégy hónap leforgása alatt. A projekt célja az, hogy tanulóink rendkívül hasznos, fontos és tevékeny projektmunkájuk közben mélyebb tudásra tegyenek szert Európáról, megismerkedjenek a többi európai ország kultúrájával és történelmével, igazi européerekké váljanak.

A következő iskolák vesznek részt a projektben a Patronato de la Juventud Obrera vezetése alatt:
• Gesamtschule An der Erft (Németország)
• Myllyharjun Lukio (Finnország)
• Liceo Classico Statale Giulio Perticari (Olaszország)
• Carrickfergus College (Észak-Írország)
• Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium Duna utca Pozsony (Szlovákia)

A 2 év alatt minden országból összesen 25 tanuló utazhat majd a kiválasztott iskolákba. A Duna utcán is lesz 2017 januárjában egy nagy összejövetel 30 tanuló és 10 tanár részvételével.

A projekt végeredményét 2 fontos dokumentum képezi:

1. módszertani kézikönyv – a fő téma a “szeretet” és minden iskola tanárának és tanulójának feladata az, hogy közös erővel kidolgozzon 10 tanítási órát ebben a témában. Rengeteg anyaggyűjtés és eszmecsere vár tanulóinkra a többi iskola tanulóival az e-twinning platform használatával.

2. rövidfilm – a forgatókönyvet a tanulók írják meg, és a rendezése is az ő feladatuk lesz. Ebben a filmben is a szeretet dominál majd. A film 2017 áprilisában kerül bemutatásra.

A projekt főképp arra fektet majd hangsúlyt, hogy a tanulók a közös projektmunka alatt elmélyítsék szeretetüket a közös Európa iránt, aktívan bekapcsolódjanak a toleráns és humánus Európa fejlesztésébe, és megismerjék más országok történelmét, kultúráját, mentalitását.
Jó lenne, ha ez a projekt mindenkit ráébresztene arra, hogy a mai világban a SZERETET az egyetlen remény arra, hogy mindnyájan békében és jólétben tudjunk élni ezen a csodálatos földrészen.
Young Judit
projekt koordinátor

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button