2015-2016

Viszlát 2015-16-os tanév!

2016. június utolsó napján az egész iskola felsorakozott az iskolaudvaron, hogy elköszönjön ettől a tanévtől. A sok köszönet kiket is illet? Az égieknek szólt az első, hogy a munkához kaptunk erőt, kitartást, a nehézségekben is megtapasztalt támogatást és bátorítást. Köszönet a tanároknak, a többi alkalmazottnak, hogy hűségesen végezték szolgálatukat, köszönet türelmükért, odaadásukért, lelkesedésükért. Köszönet, hogy diákjaink tekintélyes része becsületes munkával, szép tanulmányi és versenyeredményekkel örvendeztette meg tanárait, szüleit. Köszönöm jár a szülőknek is bizalmukért, hogy ránk bízták gyermekeiket, vállalták az iskoláztatás terheit, igyekeztek segíteni az iskola munkáját.
148 darab jutalomkönyv sorakozott a zöld posztóval fedett asztalokon. Ennyi diákunk talált a tanulás mellett időt, kedvet, akaratot, hogy a különféle versenyekben, projektekben, rendezvényeken megcsillogtathassák tehetségüket.
A tanév folyamán folytatódott a szelektív gyűjtés: 5225,3 kg papír, 31 kg és 530 darab elem, 135 738 darab kupak és 213,2 l háztartási olaj gyűlt össze az iskola területén kihelyezett zsákokban, kukákban. A 6. osztály 1754 kg papírral győzött, a 4. osztály a 22 kg elemmel szintén, a másodikosok pedig duplán büszkék lehetnek magukra: a 35 208 darab kupakkal és a 187,5 l olajjal rekordokat döntögettek. Az édes jutalmukat az osztályban kapták meg.
Idén is ismerkedhettek gimnazistáink Pozsony Óvárosával, nevezetességeivel az Ismered Pozsony versenybe bekapcsolódva, fordulónként vártuk azokat a fotókat, melyek a versbe foglalt koordinátákkal megadott helyszínen készültek róluk. Minden fordulóban kisorsoltunk egy nyertest, aki 10 €-val gazdagodott. Akik mindhárom fordulóba bekapcsolódtak, közülük került ki sorsolással a 30 € gazdája. A szerencse Gergely Eszter mellé szegődött, a nyár folymán el is költheti ezt az összeget. Gratulálunk!
A gimnazista harmadikosok minden évben szemináriumi tantárgyként választhatják az aplikált ekonómiát. Ez azt jelenti, hogy egy fiktív céget alapítanak, nevezetesen a DunaStart, részvényeket bocsátanak ki, termékeket készítenek, ill. árusítanak, majd elszámolnak a nyereséggel. Közben elsajátítják a cégalapítás és -vezetés fortélyait, sőt erről bizonylatot, certifikátumot is átvehettek. Vezető tanáruknak, Bitter Margit mérnöknőnek köszönet az áldozatos munkájáért.
Čerňanská Tímea, Biháry Bianka, Krnáč Richárd, Szőcs Réka és Nemes Tamás szavalattal, ill. énekkel színesítették a tanévzáró programját.
A bizonyítványosztás után pedig kezdetét vette a két hónapos vakáció. Legyen kellemes, élményekkel teli mindenki nyári szünete!

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button