2016-2017

Sítábor az alapiskolán

2017. február 27-től március 3-ig sítanfolyamon vettünk részt, az alapiskola 6., 7. és 8. osztálya, Kudlicska és Urban tanár urak kíséretében. A Kis-Fátrában lévő Vrátna dolina nevű síközpontban síeltünk, és Terchován voltunk elszállásolva egy nagyon kellemes, családias hangulatú panzióban. Minden reggel egy kis busz vitt ki minket a tíz percnyire lévő síközpontba, ahol 5 pálya közül választhattunk – miután persze bemelegítettünk. A legmagasabban fekvő pályán, a Poludňový Grúň-on még havazást is megéltünk és nagyon erős szelet, amely néhány könnyebb társunkat visszafelé fújt a dombon.
Az érdekesség az volt, hogy az ebédünket is a síközpontba hozták ki. Így csak megpihentünk, megebédeltünk és máris folytathattuk a síelést. Ugyan az idő nem volt a legkedvezőbb, mert a melegtől vizes és nehéz lett a hó és buckás a pálya, de ennek ellenére nagyon jót síeltünk. Délután szintén a kis busz vitt vissza a
szállásra. Azután pihenőt tartottunk. Két alkalommal is elmentünk úszni, és egyszer bowlingozni is voltunk a helyi szabadidőközpontban, az is nagyon élveztük.
Szerintem mindenki szépen fog visszagondolni erre a kirándulásra.

Jakubáč Éva, 7. osztály

A rovat cikkei

Back to top button