2020-2021

Siker a Bibliaolimpián

A számos elmaradt verseny mellett nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtuk, hogy az idén, ugyan online formában, de megrendezik a Bibliaolimpiát, amely a római katolikus egyházmegyék magyar alap- és középiskolás tanulóinak bibliai tudását méri fel. Gimnáziumunk két csapattal nevezett be az igényes bibliai tudást feltételező neves megmérettetésbe. A verseny egyházmegyék közti, utolsó fordulója a Redmenta alkalmazáson keresztül zajlott 2021. április 21-én. A résztvevőknek stabil internetes kapcsolódásra volt szükségük. Mi, a  felkészítő tanárok a versenyt megelőző napon, április 20-án kaptuk meg a linket a feladatokra. Ezt továbbítottuk a versenyzőknek, akik a verseny napján, 9.00-től tudták azt megnyitni. A 13 feladat megoldására 2 óra állt a diákok rendelkezésére, közben természetesen semmilyen segédeszközt (Szentírás, jegyzetek, mobil, internet) nem használhattak. Mivel a verseny napján a diákok még távoktatás keretében tanultak, otthon oldották meg a feladatokat. Csapatverseny lévén a versenyzők pontszámai összeadódtak, és a csapat eredménye az átlagolt pontszám lett.

 Diákjaink fantasztikus teljesítményt nyújtottak: elsős csapatunk (Čerňanská Veronika, Urban Barbara és Gróf Virág) 99%-ra, a másodikosok (Bódis Boglárka, Zeman Dávid és Zajac Karolina) pedig 88%-ra teljesítették a  feladatokat. Ezáltal az 1., illetve a 2. helyen végeztek, ami az eddig elért legjobb eredményünk ebben a versenyben. A díjak postán érkeztek meg, az oklevelet, az ajándékkönyvet és a nagyszombati érsek által megszentelt rózsafüzért az igazgatónő adta át május 26-án a két csapat tagjainak.

Diákjaimnak gratulálok az elért eredményekhez, köszönöm az igényes felkészülést, tanulást. A mai világban értékelni kell azt, hogy vannak még olyan fiatalok, akik hajlandóak kezükbe venni a Szentírást, olvasni és foglalkozni vele, szabadidejük egy részét erre szánni. Nagyon büszke vagyok Rájuk!

PaedDr. Kováts Valéria, hitoktató

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button