2022-2023

Részt vettünk a 47. Felvidéki Magyar Matematika Versenyen

Február 6-án nekivágtunk hosszú utunknak Kassára, hogy képviseljünk iskolánkat a 47. Felvidéki Magyar Matematikaversenyen.

Idén a versenyt végre élőben tartották, és mi örömmel és egy kis izgalommal vállaltuk ezt a megmérettetést. A Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Gimnázium szervezte meg, és fogadta a Szlovákia különböző tájairól érkező diákokat, valamint tanáraikat.

A vonatút 5 órát vett igénybe, viszont az idő gyorsan repült, elvégre az ablakból láthattuk országunk nagy részét, pl. a trencséni várat vagy a Tátra havas csúcsait. Estére érkeztünk meg Kassára, ahol már vártak bennünket, hogy elkísérjenek a szállásra. Egy viszonylag kellemes hotelben szállásoltak el minket, nem messze a gimitől.

Másnap, miután megreggeliztünk, lezajlott az ünnepi beszéd és az iskola kórusának az előadása, majd elfoglaltuk a termekben a helyünket. A 4 feladatra 3 órát kaptunk, ami lehet sok időnek hangzik, de alig bírtuk befejezni. Egyébként a gimnázium egy szép régi épület, melyet belülről a művészeti osztály tehetséges tanulóinak festményei díszítenek.

Az ebéd után még maradt egy kis időnk a vonat indulásáig. Sétáltunk egyet a városban, és leültünk kávézgatni. Pozsonyba 20:30-ra értünk vissza egy kicsit fáradtan, de tele élményekkel.

Hétfőn pedig nagy örömhír érkezett Kassáról: Kvasnica Tamara, I.A osztályos diáklányunk a verseny 2. helyezettje lett!

Nagyon örülünk, hogy lehetőségünk volt részt venni ezen az eseményen, és szeretnénk megköszönni Farkas Erdélyi Erika és Básti Angelika tanárnőnek, hogy felkészítettek minket a versenyre.

István Kamilla, II.B

A rovat cikkei

Back to top button