2021-2022

Rendhagyó farsang a negyedik osztályban

      A téli szünet után kicsit szomorúan vettük tudomásul, hogy az idei farsang sem valósulhat meg a régi szokott formában. Elgondolkodtunk, hogyan is tudnánk a szigorú előírások betartása mellett egy kis vidámságot csempészni a szürke téli délutánokba.

      A negyedikes Juhász Ádám nagyon szórakoztató vetélkedőt állított össze osztálytársai részére „Szabadulószoba” címmel. 3-4 tagú csapatok próbálták az osztályban elrejtett feladatokat megoldani, a rejtvényeket megfejteni, és végül megtalálni a megérdemelt jutalmat. A gyerekek olyan jól szórakoztak, hogy Ádámot megkérték, máskor is „legyen szabadulószoba”.  A tartalmas és szórakoztató játékot örökítettem meg a képeken.

      Milyen is lenne a farsang jelmezek és álarcok nélkül? Megterveztük és két héten keresztül folyamatosan téptük a hulladékpapírt, ragasztottuk a színes léggömbökre, amíg a megfelelő forma kialakult. Türelmet igénylő feladat volt, mert minden nap ragasztottuk és szárítottuk az egyes rétegeket. Az ügyesebbek még be is segítettek az igényesebb darabok elkészítésébe. Jó volt nézni azt a méhkashoz hasonló szorgalmas csapatot, munka közben igyekeztem őket lencsevégre kapni. A kész munkákat az iskola folyosóján ki is állítottuk, hogy egy kis farsangi hangulatot varázsoljunk az épületbe.

      Végül február 8-án vidám, vetélkedőkkel tarkított farsangi délutánt rendeztünk a negyedik osztályban. Nagyon leleményes maszkok jelentek meg a teremben, amit az alábbi képek is bizonyítanak. Voltak itt cicusok, varázslók és boszik, sőt egy retró rádió is. A legnagyobb sikert a „fejetlen ember” aratta.

       Nagyon büszke vagyok erre a kis csapatra, mert ebben a nehéz időszakban is találékonyak, és megtalálják a módját annak, hogyan tudnak együtt jól szórakozni.

Farkas Márta néni

A rovat cikkei

Back to top button