2021-2022

Piknik a ligetben

 Az elmúlt hét folyamán hirdették ki az idei iskolaév alatt zajló osztályok versenyének a végeredményét. Talán mi voltunk a legjobban meglepve, mikor az iskolarádióból megtudtuk, hogy első helyen holtversenyben mi, a IV.A végeztünk a III.A osztállyal. A nem várt győzelemnek mindnyájan hihetetlenül örültünk, főleg akkor, mikor kiderült, mit is nyertünk: egy egész napos piknikezést, amelynek költségeit az iskola állta. Hamar sikerült kiválasztanunk az időpontot. A hétfő, május 9-e ideálisnak ígérkezett, mivel a gimnáziumban javában folytak a felvételi vizsgák.

Az osztály nagy része egész hétvégén az időjárás-jelentéseket bújta. A sok rémhír ellenére gyönyörű, kellemesen napos időt fogtunk ki. Ráérősen sétáltunk kezünkben a harapnivalóval, üdítőkkel és rágcsálnivalókkal teli táskákkal a közösen választott helyszín, a ligetfalui park felé az Öreg hídon keresztül. A parkban egy árnyékos ligetben telepedtünk le. A nap nagy részében tollaslabdáztunk, különböző kártyajátékokat játszottunk, beszélgettünk és nem utolsósorban sokat ettünk. Nagy szerencsénkre még a fák között szaladgáló mókusokat is észrevettük. Ekkor kiderült, hogy az ember lehet akárhány éves, ha mókust lát, akaratlanul is rákezd a Mókuska, mókuska című gyerekdalra.

Délután sajnos már mindenkit szólítottak a kötelességei, így a piknik véget ért. Összehajtogattuk a pokrócokat, felszedtük magunk után a szemetet, és ki-ki elindult a maga útjára. Nagyon örültünk, amiért ballagás előtt még sikerült részt vennünk egy ilyen közös programon, ahol mindenki jól érezhette magát, és az osztályfőnökkel közösen tudtunk egy kicsit kikapcsolódni.

Vitálos Etelka IV.A

A rovat cikkei

Back to top button