2021-2022

Pénzügyi ismeretek kicsit másként

Az osztályommal együtt én is nagyon megörültem, mikor a Bertók Euridike és Barczi Anikó, a pénzügyi ismeretek tantárgyat oktató tanáraink közölték velünk, hogy beterveztek egy kis kiruccanást az első évfolyam számára. Elvégre is ki ne örülne annak, ha elmarad pár óra a hét utolsó napján, és ráadásul még valami értelmes, tartalmas, érdekes program is vár rá?

Június 17-én már az első óra után elindultunk a Szlovák Nemzeti Bankba. Frissítő sétával jutottunk el kitűzött célunkhoz. 10 perces gyaloglás után egy lenyűgöző kialakítású, hatalmas épületben találtuk magunkat. Egy fiatalember fogadott minket, és már kísért is egy ugyancsak óriási terembe. 

Az előadás nagyon érdekes volt, s közben sokat megtudtunk Szlovákia gazdasági és pénzügyi “múltjáról”, és nem utolsósorban a pénzügyi ismeretek tantárgy keretében megtanult ismereteket is más megvilágításban tapasztaltuk meg. Azt sem hagyhatjuk említés nélkül, hogy egy aranyos kis bronzérmét is készíthettünk magunknak ajándék gyanánt. De nem csak ez emlékeztet majd minket erre a kellemesen eltöltött pár órára, hiszen némi tudással, tapasztalattal is gyarapodtunk, aminek biztosan hasznát vesszük majd.

Kiss Noémi, I.B

A rovat cikkei

Back to top button