2020-2021

Ötödikeseink sikerei matematikából

Az idei tanévben a járványügyi helyzet miatt a matematikai versenyek többsége, más tantárgyversenyekhez hasonlóan, kicsit szokatlan módon, online valósult meg, ennek ellenére alapiskolánk ötödikesei többe is bekapcsolódtak, és nagyon szép eredményeket értek el.

A matematika olimpia járási fordulóján három tanuló képviselte iskolánkat: Balázs Edit, Veres Nikolett és Kenderessy Márk. Balázs Edit és Kenderessy Márk sikeres megoldók lettek, Edit maximális pontszámmal első helyezést ért el.

A Pitagoriász iskolai fordulóján részt vevő hat tanuló (Somogyi Péter Leo, Ádám Emma, Antal Anna, Veres Nikolett, Gajdošík Péter, Pollák Enikő Viktória) közül Somogyi Péter Leo és Ádám Emma szerepelt sikeresen, így továbbjutottak a járási fordulóba. A járási fordulón Péter sikeres megoldó lett.

A magyarországi Bendegúz Akadémia szervezésében (a már 22 éve működő tanulmányi versenyeken kívül, mint pl. a nyelvÉSZ) idén új fejlesztő matematikaverseny indult, a MatekÁSZ. A verseny háromfordulós, fordulóként 12 játékos, kreatív, mégis gondolkodtató feladattal, amelyen a versenykiírókat idézve „bizonyíthatnak az »ászok«, és kedvet kaphatnak a »bizonytalankodók«”. A versenyre Balázs Edit jelentkezett, aki itt is bizonyított: az iskolai válogató sikeres megoldójaként továbbjutott a megyei döntőbe, amelyen maximális pontszámmal az első helyen végzett, az országos döntőben elért 10. helyezéssel pedig sikeres megoldónak minősült.

Az iskolába való visszatérés után a Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny már az iskolai falai közt zajlott. A hat résztvevő közül (Gajdošík Péter, Veres Nikolett, Kenderessy Márk, Pollák Enikő Viktória, Somogyi Péter Leó, Grigely Zsuzsanna) négyen lettek sikeres megoldók: Gajdošík Péter, Veres Nikolett, Kenderessy Márk és Somogyi Péter Leó. Gajdošík Péter a MAKS levelezős versenybe is bekapcsolódott.

Nyerteseinknek gratulálunk, nagyon örülünk az elért eredményeiknek, és további sikereket kívánunk! Reméljük, lelkesedésük, a matematika iránti érdeklődésük továbbra is megmarad, és így kedvet kapnak az elkövetkező iskolaévekben is a versenyzéshez.

 

Králik Henrietta, tanár

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button