2022-2023

„Nem csináltam semmit…“,

avagy: amikor az osztályterem színházzá válik

Március 16-án a 3. és a 4. órában a 8. osztály színházzá változott, ugyanis a Vekker Műhely egyik interaktív előadásának váltunk résztvevőivé. 

Az előadók egy olyan témát választottak, amelyről nehéz beszélni, de mégis nagyon fontos, ez pedig a zaklatás. A történet, amelyet elénk tártak, nagyon jól bemutatta és érzékeltette velünk azt, hogy milyen nyomás lehet egy osztályban, ha néhányan valakit kizárnak, esetleg zaklatnak is, és a többiek nem állnak mellé, csak hallgatnak, mintha rájuk ez nem is tartozna. Az előadás szerint ennek a zaklatásnak a következményei még évekkel később is jelentkeztek. Nemcsak a zaklatott osztálytárs pályaválasztását befolyásolták, hanem a „zaklatók” és „hallgató többség“ érzéseit is. A foglalkozás második részében kifejthettük erről a véleményünket, és a történet folytatásáról is elbeszélgettünk. 

Még ha nem is mondta ki mindenki hangosan a véleményét, biztos vagyok benne, hogy magunkban elgondolkodtunk rajta, és bízom benne, hogy a jövőben erősebbek, határozottabbak leszünk, ha a gyengébbek segítségére kell sietnünk.

Bartal Nátán, 8.A

A rovat cikkei

Back to top button