2019-2020

Megtart, nemenged

2019. november 26-án gimnáziumunk első évfolyamának diákjai megtekintették és aktívan be is kapcsolódtak a Megtart, nemenged című táncszínházi nevelési előadásba, amely az Ifjú Szivek Táncszínház, a Vekker Műhely és a Káva Kulturális Műhely koprodukciójában készült.Gimnáziumunk több osztálya volt részese már ennek a projektnek, tartalmas és elgondolkodtató két órát töltöttek az Ifjú Szivek belvárosi székházában, ezért minden újabb alkalommal örömmel és várakozással telve indulunk diákjainkkal az előadásra.

A darab három 19 éves fiatal, két fiú és egy lány történetét mutatja be, akiknek más a családi hátterük, nemzetiségük, és éppen megteszik első lépéseiket az önállóság felé. A fővárosba érkeznek, munkát vállalnak, és lakást bérelnek. Döntésükben nem élvezik családjuk maradéktalan támogatását, a szívük és lelkük mégis tele van reménnyel és várakozással. De az élet őket sem kíméli, egy váratlan esemény kapcsán szembesülnek – diákjainkkal együtt – a család megtartó, biztonságotadó vagy esetleg lehúzó szerepével az ember életében.

Egy nagyszerű interaktív előadás részesei lehettünk, ahol a nézők véleményükkel, meglátásaikkal, érzéseikkel aktívan befolyásolták a történés folyamatát és lezárását. De továbbra is bennünk a kérdés, hogy a „megtart, nemenged” vajon mindig pozitív vagy esetleg negatív hatással lehet-e az életünkre…

 

Básti Angelika

A rovat cikkei

Back to top button