2021-2022Beíratás

Less be hozzánk!

Két év kihagyás, online felület használata, világjárvány után 2022. március 25-én ismét személyesen fogadtuk azon szülőket, nagyszülőket iskolánkban, akiknek gyermeke, unokája idén augusztus végéig betölti a 6. évét, vagyis iskolaköteles, ill. iskolaválasztás, pontosabban az iskolába történő beíratás előtt áll. Természetesen nem egyedül érkeztek, gyermekük valószínűleg első alkalommal lépte át iskolánk küszöbét anya, apa kezét szorongatva. A Sulileső, vagyis az alapiskola nyílt napja jelenléti formában teljesen más energiákat mozgat meg, más képet nyújt az iskoláról, és más hatással van minden résztvevőre.

Az iskola vezetősége az alsó tagozatos pedagógusokkal és az inkluzív csoport vezetőjével együtt nagy izgalommal készült erre a napra, hogy mind a szülők, mind a jelenleg nagycsoportos óvodás gyermekek számára megmutassák, iskolánk remek hely lesz számukra nem csak az iskola első évében, hogy felkészült, mosolygós, barátságos tanítók, szakemberek várják a Duna utcai iskolát választókat. Hiszen olyanok vagyunk, mint egy család: odafigyelők, támogatók, együttműködők, segítőkészek, összetartók.

Kovács Katalin gyógypedagógus, az inkluzív csoport vezetője rámutatott az iskolaérettség jeleire, azok fejlesztésére, valamint a tanulási nehézségekkel, zavarokkal küzdő tanulók fejlesztésének lehetőségeire. Pék Judit, a 3.A osztályfőnöke, az alsó tagozaton oktatók módszertani bizottságának vezetője prezentációjában összefoglalta az iskolánk kínálta programokat, módszereket, szakköröket. Morvay Katalin igazgatónő kiemelte, hogy az alsó tagozat 4 éve az alapozás ideje, a 4 év alatt kell/kellene elsajátítani azokat az alapokat, amelyek a tanulmányok felső tagozaton való sikeres folytatását lehetővé teszik.

Amíg a szülők beszélgettek, kérdéseket tettek fel az iskola vezetésének, az alsó tagozatos tanítónak és a gyógypedagógusnak, addig a gyermekek számára foglalkozásokat biztosítottunk: rajzolhattak, táncolhattak, feladatokat oldhattak kedvükre a pedagógusokkal és a negyedikes tanulókkal.

2022. április 1-től 30-ig tart a beíratás az alapiskola első osztályába. Szeretettel várjuk a minket választó szülőket, gyermekeket!

 Iró Erzsébet, igazgatóhelyettes

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button