2020-2021

„Legyen a matematika mindenkié”

2021. május 20-a a matematika ünnepe volt iskolánkban: a szokatlan helyzet ellenére az 2020/2021-es tanévben is bekapcsolódtak diákjaink a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenybe.

A magyarországi Matematikai Tehetségekért Alapítvány 1996 óta koordinálja az anyaországi és a határon túli magyar iskolák bekapcsolódását a versenybe. Ahogy az alapítvány honlapján is olvashatjuk, a verseny napja a matematika ünnepe, mivel 89 országban azonos időpontban rendezik meg.  A szervezők mottója: legyen ez a pár perc a matematika ünnepe szerte a világon! A versenybe bárki bekapcsolódhat függetlenül attól, hogy milyen sikereket ér el a tanórai tananyag elsajátításában. Az izgalmas, érdekes versenyfeladatok között találhatóak könnyebb és nehezebben megoldható feladatok is, biztosítva ezzel a sikerélményt minden résztvevőnek, hiszen a verseny célja a matematika népszerűsítése, megszerettetése és a tehetséges tanulók felkutatása.

Különösen büszkék vagyunk alapiskolánk harmadikosainak eredményeire, akik a kialakult helyzet ellenére, tudatosítva, hogy a verseny időpontja és kimenetele is bizonytalan, töretlenül, kitartva készültek a megmérettetésre az online térben is. Kovács Ilona tanító néni vezetése mellett heti rendszereséggel, felelősségteljesen számoltak, dolgoztak, feladatokat oldottak meg. Úgy is mondhatjuk, hogy ők egész évben szerették és ünnepelték a matematikát. Munkájuk gyümölcse, a siker nem maradt el: Schlosser Vivien Danielle, felvidéki 2. hely; Csaplár Zoé, felvidéki 6. hely; Juhász Ádám, felvidéki 7. hely.

A többi évfolyam tanulói is figyelemre méltó sikereket értek el. A 6. osztályból Nemes Máté megszerezte a felvidéki 2. helyezést, Baráth Bence pedig a 9. helyen végzett, ahogy a 9. osztályos Pollák Kőtörő Leopold is a maga kategóriájában.

Természetesen büszkék vagyunk minden sikeres, eredményes versenyzőnkre!

Eredményes megoldóink

Alapiskola

 1. évfolyam: Kováčová Žofia, Tóth Lilla
 2. évfolyam: Schlosser Vivien Danielle, Csaplár Zoé, Juhász Ádám, Veres Rebeka,
  Havráneková Alex, Pelech Napsugár
 3. évfolyam: Klacso Olivér, Jančovičová Linda, Bezák Ivan, Nagy Tamás, Bálint Dávid
 4. évfolyam: Gajdošík Péter, Veres Nikolett, Kenderessy Márk, Somogyi Péter Leo
 5. évfolyam: Nemes Máté, Baráth Bence, Schlosser Imre
 6. évfolyam: Fitrian Mirkó, Bezák Veronika
 7. évfolyam: Kvasnica Tamara, Čerňanská Tímea,
 8. évfolyam: Pollák Kőtörő Leopold, Holénia Mihály, Szatmáry Dávid, Kenderessy Áron

Felkészítő tanárok: Krascsenics Darnai Tímea, Kovács Ilona, Kassai Zsuzsanna, Králik Henrietta, Farkas Erdélyi Erika, Kluka Márta

Gimnázium

 1. évfolyam: Krnáč Viktor, Horváth Balázs, Gróf Virág, Čerňanská Veronika
 2. évfolyam: Ruman Máté, Básti Dániel

III. évfolyam: Lévárdy Ákos, Hegyi Bálint, Petőcz Éva Dorottya

Felkészítő tanárok: Farkas Erdélyi Erika, Kluka Márta, Básti Angelika

Tanulóinknak gratulálunk, kívánjuk, hogy a matematika iránti lelkesedésük és a versenyzési kedvük a következő években is megmaradjon!

Básti Angelika

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button