2022-2023

Láttad-e már a zenét?

Április 30-án került sor a jubileumi V. Láttad-e már a zenét? pályázat ünnepélyes díjátadójára Makón a Glorius Vigadóban. A beérkezett 1481 alkotásból a neves művészekből álló zsűri közel százat jutalmazott. A díjazottak között volt Pollák Enikő Viktória, 7.A osztályos  tanulónk is. Büszkék vagyunk, hogy a rendkívül erős mezőnyben is sikerült helytállnia.

Az érdekes versenyfelhívásra  március elején figyeltünk fel, s a hetedikes lányokkal, Dorkával, Ninával és Viktóriával megláttuk benne a fantáziát.  Hosszú hetek aprólékos munkájával, több óra zenehallgatás után elkészültek a művek. A felhívás értelmében Szentpéteri Csilla Príma-díjas zongoraművész, zeneszerző meghatározott zenéire kellett alkotni, festeni, az átélt zenei élményeket életre kelteni a festővásznon megkomponálva a hallgató fantáziavilágát, érzelmeit színekben, formákban. A lányok rendkívül fogékonyak voltak erre a zenei világra, a művek hallgatása közben szabadon szárnyalt a fantáziájuk. 

A díjátadón a diákok értékes jutalmakat vehettek át, valamint a művésznő élőben eljátszotta azokat a darabokat, amelyekre a különböző korcsoportoknak alkotni kellett. A koncert fantasztikus hangulatú volt, örök élmény marad számunkra. 

Sill Zsuzsanna, zenetanár

A rovat cikkei

Back to top button