2019-2020

Karácsonyi műsor 2019

Találós kérdés: Vajon mit lelek, ha a KARÁCSONY szócikkre guglizom a virtuális terben? Gyűjteményt, amely az ünnepkörrel kapcsolatos néphagyományokat ismerteti? Vagy az ünnep lényegéről, kialakulásának történetéről, vallási vonatkozásairól szóló cikkek, írások tömkelegét?

Nos, 2019. december 3-án, este 19.25-kor ezen találatok ugrottak elő a gépemből:

 Karácsony a KIKÁNÁL

 Karácsonyi díszek,textíliák széles választéka a JYSKNÉL

 Karácsonyi ajándékok a TCHIBÓnál

 Karácsony – alza.hu

 Karácsony/Street Kitchen …és még folytathatnám a sort.

Azt a néhány fenti hipotézist mindössze egyetlen, meglehetősen felületes wikis összefoglaló elégíti ki valamennyire. Milyen árulkodó is ez mostani társadalmunkra nézve! Vajon legszebb ünnepünk végérvényesen a fogyasztás áldozatául esett? S már valóban nem látunk benne mást, mint rohanást, ajándékok hajszolását, kötelező takarítást és rokonlátogatást?

Bár a világháló nem ezt tükrözi, azért az advent és a karácsony még mindig egy próbatétel is. Annak a próbája, hogy mi is az igazán fontos a számunkra. A tökéletes, sok fáradozással és anyagi ráfordítással járó külcsín, vagy az a meghittség, összetartozás, béke és befelé fordulás, amely mindezek nélkül is megteremthető?

Odafigyeléssel.

Türelemmel.

Kedvességgel.

Szeretettel.

            Nos, iskolánk idei karácsonyi műsora alapján a karácsony lényege a varázslat, amely a közös játékból, éneklésből, szavalásból és a tisztán csengő gyermekhangból születik. Ennek a varázslatnak voltunk tanúi 2019. december 17-én, délután 14.00 órától a tornateremben, ahol iskolánk legkisebbjei, az alsó tagozat tanulói és az ötödikesek mutatták be szüleiknek heteken át készített műsoraikat, amiből tanár és diák egyaránt kivette részét: ki műsorkészítéssel, ki gyakorlással, ki pedig jelmezek vagy kellékek beszerzésével, varrásával.

Összefogással.

Mert összefogásból igazi varázslat születik.

Még ma is.

Áldott karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Pék Judit

A rovat cikkei

Back to top button