2021-2022

Hagyományos gimis sportnap óvári barátainkkal

Az idén május 10-én két év után újra megrendeztük a hagyományos sportnapot testvériskolánk, a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium diákjainak részvételével, amelynek a Duna utca atlétái komoly célokkal vágtak neki. A tornatermünkben kosárlabdák dörejei visszhangzottak, a futballpályán pedig Urbán tanár úr sípja szólt a játékosok fülébe. Majd miután a játék zajai elhaltak, az egyik helyen boldog éljenzés, a másikon csalódott sóhajok hangzottak… De lássuk a részleteket!

Kosarasaink már az első óra előtt megérkeztek, hogy fel tudjanak készülni a rájuk váró megmérettetésre. Taktikát egyeztettek, védekezést és támadást gyakoroltak, majd nekiláttak a kettes ütemek és hárompontosok keringőjének. Mikor pedig megjelent előttük a vészjóslóan magas kossuthos csapat, kissé talán megszeppentek a látványuktól, de megrettenni eszükben sem volt. A meccset bátran, belemenősen kezdték, pár percen belül pedig már tízpontos előnnyel magasodtak föléjük. Igaz, a mérkőzés végére kicsit elfáradt csapatunk, kapitányunk, Lévárdy Csaba pedig apróbb sérülést szenvedett, de a játék 54-16-os eredménnyel, egy monumentális győzelemmel zárult. Győztes csapatunk tagjai: Lévárdy Csaba, Lévárdy Ákos, Ruman Máté, Balog Dávid, Kopják Ádám, Krnáč Viktor, Jakubáč Erik, Kiss Bálint Béla.

A lányok floorballmérkőzése számunkra nagyon gördülékenyen zajlott, gimis lánycsapatunkat 3 alapiskolás tanuló is segítette. A mérkőzés 9-0-ra végződött, a csapat tagjai Petőcz Dorottya, Simonics Lea, Tési Evelin, Urban Barbara, Pagáč Lívia, Gubo Veronika, Jančovič Laura, Czerwińská Lilla és Csörgő Alíz voltak. 

A lányok focimeccse kiegyenlített, szoros mérkőzés után, gyenge helyzetkihasználásunk miatt számunkra kedvezőtlenül 0-3-ra végződött. A csapatban Tési Evelin, Petőcz Dorottya, Simonics Lea, Deák Eszter, Gubo Veronika, Mikóczi Vivien és Bognár Emília játszottak.

Végezetül pedig megszólalt Urban tanár úr sípja, a focilabda pedig útjára indult a pályán a „duccás” és a kossuthos fiúk vezényletével. Eleinte tartottuk magunkat, az első félidő után pedig még reményekkel tértünk vissza a játékhoz, azonban pár passzhiba és beeresztett gól után nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem a mi napunk lesz. Mégsem lankadtunk, és a meccs egyik legszebb gólját Bartos Roland helyezte a hálóba egy gyönyörű passzjáték után, amikor is a labda a saját kapunkból indult, és egyenesen az ellenfélében landolt. A játszma végül 11-3-as eredménnyel ért véget, focistáink pedig Kiss Bálint Béla, Bartoš Roland, Szitás Róbert, Pokorný Raphael, Zajac Tamás, Bugár Márton, Molnár Imre, György Fülöp és Kiss Dániel voltak.

A sportnap végeredménye tehát szép, kiegyenlített és megérdemelt döntetlen, 2-2 lett, ahogy régi barátokhoz és sporttársakhoz illik! Gratulálunk az iskolák csapatainak, köszönjük a részvételt! Sportolni ugyanis fontos. Ezt nem szabad elfelejtenünk. Meg kell találnunk a sportnak azon részeit, amelyek lekötnek minket, és amiket élvezettel csinálunk. Legyen az egyéni vagy csapatjáték, labdacentrikus vagy saját testsúllyal végzett edzés, balett vagy boksz, úszás vagy futás, vagy esetleg valami egy fokkal extrémebb. Ezt mi a Duna utcán kossuthos barátainkkal együtt pontosan tudjuk, ezért is várjuk izgatottan az őszi folytatást Mosonmagyaróváron!

                                                                                                        Kiss Béla Bálint, II.A

A rovat cikkei

Back to top button