2020-2021

Gyermeknap az alsó tagozaton

Kedves Gyerkőcök!

Végre eljött az a nap, amelyet mindannyian vártatok! Ki ezért, ki azért… Ki a sok játék, sportolás, ki a finom nyalánkságok reményében, ki pedig egyszerűen csak azért, mert legalább ezen a napon, remélhetőleg, nem kell tanulnia.

Mivel tanító néni vagyok, fogadjatok tőlem egy rövid összefoglalót az ünnep eredetéről: a gyermeknap ötlete Törökországból ered, ahol 1920. április 23-án hirdették meg először. Az egyetemes gyermeknap megtartását minden tagállama számára az ENSZ javasolta egy 1954-ben hozott határozatában. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről, valamint ráirányítsák a figyelmet a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemre.

Ennyit a dolog hivatalos részéről.

A nagyon is eleven valóság pedig az idén itt a Duccán sok-sok játék, vetélkedő, beszélgetés, bábfilmnézés és rengeteg önfeledt nevetés volt. Most először talán megfeledkezve a járványról, amely a tavalyi ünnepet teljesen elsodorta.

Egy tanulás-mentes napon. Egy napon, amely csak a tiétek, mert egy iskolában Ti vagytok a legfontosabbak. Mert Ti vagytok a jövő. És mi felnőttek köszönjük mindazt, amit megtanulhatunk általatok.

Vigyétek majd Ti is tovább ezt az üzenetet…

Öleléssel:

Jutka tanító néni

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button