2019-2020

Fergeteges diáknap a Duna utcán

2019 novembere országunkban a megemlékezésről, a tisztelgésről és egyben az ünneplésről szól.  November 17-e a bársonyos forradalom 30. évfordulója mellett a nemzetközi diáknap piros betűs ünnepe is, így iskolánk megújult Diákönkormányzata, felvéve az elejtett fonalat, 2019. november 22-ére egy programokban gazdag diáknapot szervezett. A nap mottója akár lehetne az is, hogy „diákoknak diákoktól”, ám a mókából nem maradtak ki a tanárok sem.

A 2019/2020-as tanév elejétől gőzerővel munkálkodó, 16 diákból álló DÖK-ös csapat biztosította, hogy ezen a napon senki se unatkozzon. A diáknap hivatalos megnyitása után, mikor is iskolánk igazgatónője, Morvay Katalin erre a napra Zeman Tamás, az új diákdiri javára „lemondott” tisztségéről, az udvaron gyülekeztünk, hogy megalkossunk egy élő piros szalagot, amely az AIDS elleni küzdelem szimbóluma. A kinti hidegre azonban senkinek sem volt esélye sokáig panaszkodni, mivel ezt követően a délelőtt nagyrészt a mozgásról szólt – legyen szó akár a tornateremben zajló barátságos foci-, floorball- és kosárlabda-mérkőzésekről, vagy a rekeszizmokat (és a fakanalat) nem kímélő vetélkedőkről. Aki kissé nyugodtabb szórakozásra vágyott, pattogatott kukoricát majszolgatva mozizhatott, vagy társasjátékokat játszva bizonyíthatta ügyességét. Az iskola relaxterme szintén népszerű választásnak bizonyult. Itt előbb Janda Andrea tanárnő táncóráján lehetett elsajátítani néhány alaplépést, majd pedig Demcsák Edit tanárnő vezette be diákjainkat a jóga világába.

„Akasztják a hóhért”, avagy amikor a tanár visszakerül az iskolapadba, a diákból pedig tanár lesz. Ízelítőt kaphattunk egy kis magyarból, földrajzból, de nem hiányozhatott a történelem, a matematika és a biológia sem. A két rendhagyó órán nemcsak a tantestület diákként a padokban ülő tagjai kacagtak nagyokat, hanem az osztálytermekben alig elférő nézők is, akik fergeteges tapsviharral jutalmazták az ideiglenesen tanárbőrbe bújt Zeman Tamást és Kurák Alexet.

Bátran állíthatom, hogy egy valóban élményekkel teli nappal zárhattuk az előző hetet. Hatalmas köszönet a Diákönkormányzat tagjainak, valamint az összes segítőnek, akik szórakozás helyett bizony keményen dolgoztak, hogy minden olajozottan menjen. Bízom benne, hogy sok-sok ilyen tartalmas programmal gazdagítjuk még ezt a tanévet.

 

Szabó Andrea, DÖK-koordinátor

A rovat cikkei

Back to top button