2021-2022

Év végi kirándulás Schloss Hofba

A tanév végi kirándulások sorát valószínűleg idén mi, alsó tagozatosok nyitottuk meg, mégpedig a 3. és a 4. évfolyam nebulói egy feledhetetlen ausztriai úttal június 21-én a Pozsony közeli Schloss Hofba.

Aki még nem járt ott, annak is szívből ajánlom ezt az utat, akár egy kis hétvégi kiruccanáshoz is. Főképpen ha szereti a barokk és rokokó kastélyok kissé avítt nosztalgiáját, és kedve támad megmártózni ebben a hangulatban. A kastélypark ugyanis fővárosunktól mindössze 38 kilométerre található. A barokk stílus jegyeit viselő négyszárnyú főúri kastély 1725-ben, Savoyai Jenő idejében élte virágkorát, aki tovább bővíttette és művészi egységbe komponáltatta a hatalmas, teraszosan megépített parkkal és az idilli majorsággal. Ez lett a nagy hadvezér nyári lakhelye 30 éven keresztül, majd Mária Terézia tulajdonává vált.

Nos, rengeteg érdekességet és látnivalót tapasztalhattunk meg itt, amiért köszönet egy kedves anyukának, Rácz Melindának, aki végikalauzolta társaságunkat ezen a csodás főúri birtokon. A gyerekek körében persze a legnagyobb sikert a birtokon található gazdag állatkert aratta, na meg a kastély szellemei, akiknek árnyai többször is felbukkantak sétánk alatt.

 Pék Jutka tanító néni

A rovat cikkei

Back to top button