2019-2020

Európa-nap – a szolidaritás ünnepe

Május 9-e az európai béke és egység ünnepe. Az idei Európa-nap azért különleges, mert az 1950. május 9-én aláírt Schuman-nyilatkozat 70. évfordulójára emlékezünk ebben az évben. Az Európai Unió eszméjének megszületését a Schuman-javaslattól számítjuk. Az EU iskolánk diákjai számára nemcsak azért napi valóság, mivel országunk a szervezet tagja több mint másfél évtizede, illetve része a tananyagnak, hanem mert korábban több  EU-s projektet valósítottunk meg, valamint jelenleg is részt veszünk néhányban. A mai Európa-napon idézzük is fel iskolánk Facebook-oldalán két korábbi, remekül sikerült többnapos EU-projektünk képeit!
A megtisztelő EPAS-iskola cím megszerzéséért a tanév márciusig eltelt hónapjaiban keményen dolgoztunk, gondolatainkban  természetesen készültünk az Európa-nap megünneplésére is. A rendkívüli helyzet több ötletünket is keresztülhúzta, de programterveinket, ha csúszással is, de május folyamán  megvalósítjuk.

Az Európa-nap alkalmából az EU-s intézmények megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt. Az idén online programokkal várják az érdeklődőket, látogassatok ti is el oldalukra (www.europa.eu)!

A rovat cikkei

Back to top button