2020-2021

3…, 2…,1! Eredményhirdetés!

Hangolódunk a karácsonyra…

Túl vagyunk a – tömött üzletekben utolsó pillanatra hagyott ajándékvásárlás és karácsonyipiac-látogatás nélküli – aranyvasárnapon, az iskolák a korábban kiadott téli szünet miatt már befejezték az online oktatást is, a nagyrészt szigorúan virtuálisan eljuttatott „kellemes ünnepeket” jókívánság mellett napjaink leggyakoribb üzenete a „vigyázzatok magatokra” és a „jó egészséget”. Mi, a Kulcsár Tibor Vers- és Prózamondó Verseny szervező csapata viszont pár nappal karácsony előtt, ígéretünkhöz híven, szeretnénk még egy „nagyon köszönjük” és „szeretettel gratulálunk” üzenetet is eljuttatni azoknak, akik versenyzőként és felkészítő tanárként ezekben a rendhagyó őszi iskolai hónapokban is meghallották felhívásunkat, és nemcsak jelentkezőlapjukat, hanem – videó formájában – produkciójukat is elküldték a pozsonyi MTAG címére.

Szeptemberben, amikor immár 15. alkalommal invitáltuk meg Pozsonyba november végére a szlovákiai magyar irodalom alkotásai között előadandó művet keresni hajlandó diákokat és tanáraikat, még reménykedtünk abban, hogy mindannyiukat a pozsonyi Csemadok-székház gyönyörű Rákosi Ernő-termében köszönthetjük. A tavasszal elmaradt vagy online térbe kényszerült szavalóversenyek után de jó lett volna újra élőben hallani tehetséges diákjainkat! Sajnos azonban a középiskolák október közepi, majd az alapiskolák felső tagozatának október végi bezárása után nekünk sem maradt más választásunk, minthogy versenyünket áthelyezzük a virtuális térbe… Amellett viszont, hogy a jelentkezők száma kb. a felére esett vissza, volt ennek a döntésnek egy pozitív hozadéka is! Most vált rendezvényünk valóban országossá, hiszen örömmel jelenthetjük, hogy Kassától Füleken keresztül Pozsonyig talált nyitott fülekre felhívásunk! Érthető, hogy pár száz kilométerről egyetlen napra mindenki meggondolja a fővárosba való utazást, ez a pár száz kilométer viszont a virtuális világban egyetlen kattintás! A verseny online formájának köszönhetően olyan távoli iskolákat üdvözölhettünk az idén versenyünkön, akikkel másfél évtizedes létezésünk alatt még nem is találkoztunk!

Mielőtt elárulnánk a helyezések sorsát, nevezzük meg azokat, akiknek a videós produkciók megtekintését és értékelését e helyt is megköszönjük! A zsűritagok: Kiss Szilvia színművész; Gál Tamás, a komáromi Jókai Színház igazgatója; Culka Ottó színművész, iskolánk volt diákja és Rizsányi Attila, aki médiapartnerünk, a Vasárnap hetilap képviseletében vett rész a zsűriben.

 De ne húzzuk tovább az időt, következzen az eredményhirdetés! 

I. kategória – vers 

1. hely Baros Dániel, Deáki AI, felkészítő: Renczés Nóra
2. hely Zsoldos Virág Ágnes, Bartók Béla AI, Nagymegyer, felkészítő: Méry Mária
3. hely Žigo Boglárka, Kossányi József AI és Óvoda, Szentpéter, felkészítő: Lacza Aranka 

I. kategória – próza

1. hely Szepessi Panni Dorina, Füleki Gimnázium, felkészítő: Szvorák Zsuzsanna
2. hely Sonkoly Krisztián, Füleki Gimnázium, felkészítő: Szvorák Zsuzsanna
3. hely Dóczi Boldizsár, Bodrogszerdahelyi AI, felkészítő: Dóczi Sándor 

II. kategória – vers

1. hely Bukovsky Dorottya, Kodály Gimnázium, Galánta, felkészítő: Ollé Krisztina
2. hely Kempski Sára, Kodály Gimnázium, Galánta, felkészítő: Ollé Krisztina
3. hely Fekete Virág Fanni, Füleki Gimnázium, felkészítő: Szvorák Zsuzsanna 

II. kategória – próza

1. hely Képes Lóránt, Márai Gimnázium, Kassa, felkészítő: Bodon Andrea
2. hely Béhr András, Magángimnázium, Dunaszerdahely, felkészítő: Horváth Péter
3. hely Vass Virág, Vámbéry Gimnázium, Dunaszerdahely, felkészítő: Cződör Henrietta

III. kategória – vers 

1-2. helyezést nem osztott ki a zsűri
3. hely Astaloš Klaudia, Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, Komárom, felkészítő: Tóth Ivett

A Vasárnap különdíjasa: Mészáros Fatime, Füleki Gimnázium, felkészítő: Szvorák Zsuzsanna

A győzteseknek szeretettel gratulálunk, megtoldva ezt azzal az ígérettel, hogy a karácsony előtti eredményhirdetést új évi ajándékküldés követi majd! Reméljük, hogy a Kulcsár Tibor Vers- és Prózamondó Verseny 16. évfolyamán már Pozsonyban köszönthetjük a versszerető diákokat és tanáraikat!

A szervezők nevében

Kulcsár Mónika, igh.

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button