2015-2016

Erdei iskola

Iskolánk alsó tagozatos tanulói közül idén 41-en vettek részt az erdei iskolában. 2016. június 13-tól június 17-ig Kovácspatakon a Panoráma hotel vendégei voltunk.
A kellemes nyári melegben szinte az egész napot kint tölthették tanulóink a szabadban. Mindenki szívesen bekapcsolódott a számháborúba. Sok izgalmas focimeccs, játék, séta a közeli Mária Valéria-forráshoz, kirándulás az erdőbe, az esti közös játékok és a tábortűz mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy egy pillanatig sem unatkoztak.
Szerdán egész napos kirándulásra mentünk. Először Esztergomba vezetett az utunk a párkányi kisvonattal. Megtekintettük az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházat. Elsőként az Altemplomot néztük meg, innen a Kincstárba mentünk. A kupolában kisétálhattunk a kilátóra, ahol elénk tárult a csodálatos panoráma. A délutáni programunk Párkányban folytatódott, ahova ismét kisvonattal jutottunk el. Miután megkóstoltuk a finom fagylaltot, felfrissülve indultunk vissza.
Csütörtökön a közeli Helemba községbe kirándultunk, ahol a három éve működő Falumúzeumnak is vendégei lehettünk. Este mindenki kint sütögetett a tábortűznél. Amikor pénteken délben hazafelé indultunk, már mint ismerősök búcsúztunk a festői tájtól. Útba ejtettük az Izsán található Kelemantia Római Kori és Néprajzi Múzeumot is, ahol a kellemes tárlatvezetés után a híres izsai rétest is megkóstoltuk.

Vician Lívia

 

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button