2022-2023

Erdei iskola 2023

Hol volt, hol nem…, volt egyszer a Nagy-Fátra varázsos hegyei között, valahol Dóval község határában egy mesebeli királyság, melynek neve Tramptária. 2023. június 5-én délelőtt ebbe a csodálatos birodalomba indult útnak öt felnőtt kíséretében egy busznyi harmadik és negyedik osztályos tanuló.

Érkezésüket egy teljes királyi udvartartás fogadta: udvarhölgyek, szolgák és udvari bolondok sora, akik becses vendégeiket azonnal szálláshelyükre kísérték, majd rögvest csapatokba sorolták. És kezdetét vette a sok foglalkozás. Királyi mesterségek egész sorát próbálhatták ki itt a gyerekek. Volt íjászat, lovaglás, nyíldobálás, festészet, ékszerkészítés, harci mérkőzések, melyek során pontokat (azaz tramptárokat) gyűjthettek csapataik számára a vállalkozó kedvű nebulók, miközben vetélkedők és tehetségkutatók szórakoztatták őket.S bár ami az időjárást illeti, az égiek nem voltak kegyesek hozzájuk, azért a heti programba egy-egy kiruccanás is belefért, melyek közül a Habakukkok (Habakuky) elnevezésű mesefaluba való látogatás volt a legemlékezetesebb. Az öt ott töltött nap hamar eltelt, s a pénteki reggeli után már újra ott várt a mindig jókedvű sofőr bácsi, hogy a kirándulókat ideiglenes szálláshelyükről iskolájukba szállítsa.

Tramptária birodalma tehát immár a messzeségbe veszett, de az ott töltött napok emléke még bizonyára sokáig megmarad. Aki nem hiszi, járjon utána!

     Pék Jutka tanító néni

A rovat cikkei

Back to top button