2018-2019

Environmentális és egészségvédelmi napok

Iskolánk idén immár a XVI. alkalommal szervezte meg az Environmentális és egészségvédelmi napokat.

A diákok fotópályázaton vehettek részt, melynek kiértékelésére hétfő reggel (április 8.) került sor. Rengeteg színvonalas pályamű érkezett, ami tanulóink végtelen kreativitásáról árulkodik. A pályázat témája: csendélet a természetben.

Az Environmentális napok keretén belül számos neves előadó látogatott el hozzánk, hogy megossza tanulóinkkal tudományos kutatásának eredményét. Az előadásokból a gimnázium diákjai is kivették részüket. Terítékre került rengeteg téma, a rovarpeték vizsgálatától, a növényi hormonokon keresztül, az emberi rendellenességeken át egészen a környezetszennyezésig. Egy kis odafigyeléssel számos információt megtanulhattunk arról, hogyan is működik a természet, környezetünk.

A két napon át tartó beszámolókat megszakította az osztályok által kreált, újrahasznosítható hulladékból készült ruhák divatbemutatója, valamint az egészséges táplálkozást népszerűsítő ételek kóstolója. Kreativitásból itt sem volt hiány, gyönyörű ruhaköltemények, ínycsiklandó harapnivalók készültek.

Ezenkívül április 25-én ellátogattunk az ógyallai csillagvizsgálóba, ami az idei Environmentális napok méltó lezárásának bizonyult.

Köszönet az összes szervezőnek, illetve résztvevőnek! Jövőre folytatjuk!

 Tóth Kitti, II.B

 

A rovat cikkei

Back to top button