2020-2021

Elkezdődött a szlovák nyelvi verseny

2021.február 5-én került megrendezésre iskolánkban a „Poznaj slovenskú reč“ verseny iskolai fordulója – hasonlóan más idei megmérettetésekhez online formában.

Az alapiskola felső tagozatosai (II. kategória) és a gimnázium második évfolyamának (III. kategória) a tanulói vettek részt rajta. A verseny során a résztvevő diákok három fordulóban mérték össze szlováknyelv-tudásukat, tehetségüket és kreativitásukat. Az első forduló legfőképpen a koncentrációról és a memóriáról szólt, hiszen a versenyzőknek egy csupán kétszer meghallgatott ismeretterjesztő szöveget kellett reprodukálniuk. A második rész a tanulók ismereteit, szókincsét és kifejezőképességét tette próbára. Öt megadott téma közül kellett egyet kiválasztani, majd ötpercnyi terjedelemben azt kifejteni. Az utolsó forduló a versenyzők kreativitására épült. Tizenöt perc felkészülési idő alatt hét megadott szó felhasználásával egy rövid fogalmazást kellett összehozni, majd elmondani a zsűri előtt.

Szerintem a hagyományos verseny, ahol a résztvevőnek személyes kapcsolata van a versenyzőkkel és a zsűrivel, sokkal élvezetesebb, viszont ebben az időszakban ez volt az egyetlen lehetőség, hogy a megmérettetés megvalósuljon. Ezért ez kihívás volt mind a szervezőknek, mind a versenyzőknek, de a nem rendhagyó körülmények ellenére is zökkenőmentesen lezajlott.

Jakubáč Éva

Eredmények:

 A negyedik osztály (I. kategória) diákjai február 9-én versenyeztek.

Minden kategóriában az első két helyezett jut tovább a járási és a kerületi versenyre.

I. kategória

  1. Klacso Olivér
  2. Dohányos Walter

II. kategória

  1. Biháryová Bianka
  2. Topoľská Lýdia

III. kategória

  1. Zajacová Karolína
  2. Jakubáč Éva

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button