2022-2023

Diáknap 2022

Idén november 16-án szervezte meg a Diákönkormányzat iskolaévünk egyik legnagyobb gimnáziumi rendezvényét, a diáknapot. Tanulóink, illetve a tanári kar tagjai egy napra végre megérdemelten és igazoltan hagyhatták ott az iskolapadot/katedrát, és bekapcsolódhattak különböző játékokba, programokba.

Az első és a harmadik órán zajlott  a harmadikos Kiss Bálint “tanár úr” fordított órája, melyen egy kis ismétlés után az improvizációs színészkedés volt a téma. A padokban ülő (tanár)diákjai alaposan megizzasztották a tanár urat, amikor szinte minden lehetséges diákcsínyt elkövettek az órán. A második és a  negyedik órán Básti Dániel “tanár úr” tartott kémiaórát, ahol a hallgatók pirotechnikai ismeretekre tehettek szert, ez alkalommal viszont még a (tanár)diákok is csak ámultak és bámultak, miközben a tanár úr tüzet nyelt, lángolt a tenyere, stb. Mindeközben filmvetítésre is sor került, olyan klasszikus alkotásokat tekinthettek meg diákjaink, mint a Dívák és A halott menyasszony magyar, valamint a Social dilemma és a Midnight in Paris angol nyelven. Hogy előhozzunk egy kis játékszellemet is a diákokból, több csoportban népszerű társasjátékokon (activity, maffia és piff-puff) vehettek részt a jelentkezők. Hogy a versenyzés se maradjon ki a napból, minden osztályt egy háromfős csapat képviselt az első órán zajló kahooton, amelyen mindenki remekül szerepelt.

Mivel az osztályok mentálisan bemutatták fittségüket, fizikai ügyességükre is kíváncsiak voltunk. Sok-sok furfangos feladat várta a tanulókat a folyosókon. Volt, aki a csípőjére erősített tollat varázsolta bele egy műanyag üvegbe, de olyan is, aki gyufákkal “ügyeskedett”. Ezután csak úgy rótták a lépcsőket a diákok, hiszen minden fordulóban egy ruhacsomag várta őket, amelynek darabjait kénytelenek voltak le- és fel is venni. Mindezt természetesen időre, osztálytársaik segítségével. A nap folyamán másfajta mozgásra is sor került: Janda tanárnő sokéves tapasztalatát felhasználva rázta fel a jelentkezők csapatát egy kis tánccal, Demcsák tanárnő pedig jógagyakorlatokkal mozgatta át a fiatalságot.

Az iskolát sikerült megtölteni diákzsivajjal, nevetéssel és csupa-csupa pozitivitással. Tökéletes szünetindító volt ez a szerdai nap. A tanulók, na meg persze a tanárok is annyira élvezték az együtt töltött, értékes, duccás perceket, mint amennyire mi a szervezését. Szerencsére semmi sem gátolta a munkánkat, és teljes erőbedobással ötletelhettünk, illetve valósíthattuk meg gondolatainkat. Annyi biztos, hogy már most tűkön ülve várjuk a jövő évi diáknapot.

A DÖK képviseletében: 

Gőgh Leona (III.B), Kiss Bálint Béla (III.A)

A rovat cikkei

Back to top button